Κορωνοϊός : Πού προκαλεί σοβαρές επιπλοκές – Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός : Πού προκαλεί σοβαρές επιπλοκές – Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Μακροχρόνια προβλήματα στους μύες και τις αρθρώσεις, όπως αρθρίτιδα, γάγγραινα και το λεγόμενο «δάχτυλο Covid», μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Στη μελέτη της, η ομάδα από το Πανεπιστήμιο Northwestern στις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές όπως αξονική και μαγνητική τομογραφία και υπερήχους, για να απεικονίσει τις αιτίες της γάγγραινας και άλλα μακροχρόνια προβλήματα στους μυς και τις αρθρώσεις, σε ασθενείς με κορωνοϊός.

«Διαπιστώσαμε ότι η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει το σώμα να επιτεθεί στον εαυτό του με διαφορετικούς τρόπους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ρευματολογικά προβλήματα που απαιτούν δια βίου διαχείριση», είπε η Swati Deshmukh, η οποία ηγήθηκε της μελέτης.

«Αυτή η απεικόνιση μας επιτρέπει να δούμε αν ο πόνος των μυών και των αρθρώσεων που σχετίζεται με τον κορωνοϊός, δεν είναι παρόμοιος με αυτόν της γρίπης αλλά κάτι πιο ύπουλο», σύμφωνα με την Daily Mail.

Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης διαπιστώσει μια σχέση μεταξύ λοίμωξης από κορωνοϊός και πόνου στους μυς ή στις αρθρώσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που αυτά τα συμπτώματα απεικονίζονται μέσω ακτινολογικών σαρώσεων.

Η γάγγραινα μπορεί να συμβεί μετά από τραυματισμό, λοίμωξη ή εξαιτίας μιας μακροχρόνιας κατάστασης που επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος. Η επιστήμονας εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά βασικά σημάδια που πρέπει να προσέξουν οι γιατροί.

«Μπορεί να εντοπίσουμε οίδημα και φλεγμονώδεις μεταβολές των ιστών, αιματώματα ή γάγγραινα», είπε. «Σε μερικούς ασθενείς τραυματίζονται τα νεύρα ενώ σε άλλους, εμφανίζονται θρόμβοι».

Πηγή εικόνας: Daily Mail

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, μια 86χρονη Ιταλίδα με κορωνοϊό αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό τριών δακτύλων στα χέρια της καθώς η νόσος έπληξε τα αιμοφόρα αγγεία της, με αποτέλεσμα τα δάχτυλά της να γίνουν μαύρα.

Η ηλικιωμένη δεν είχε τα κοινά συμπτώματα του κορωνοϊού, όπως πυρετός, βήχας, απώλεια μυρωδιάς ή γεύσης. Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι γιατί ο ιός προκάλεσε αυτά τα προβλήματα, αλλά εκτιμούν ότι ευθύνεται η υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι γνωστή ως «καταιγίδα κυτοκίνης».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης και την περίπτωση,  54χρονου από το Studio City της Καλιφόρνια, ο οποίος έχασε δύο από τα δάχτυλα του, ως αποτέλεσμα εκτεταμένης βλάβης στους ιστούς και τους μύες μετά τη νόσηση από κορωνοϊό τον περασμένο Φεβρουάριο. Ήταν ένας από τους πρώτους ασθενείς με Covid-19 στην Καλιφόρνια και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: