Κορωνοϊός – Telegraph – Εξελίχτηκε στο ανθρώπινο σώμα πριν δέκα χρόνια; | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Telegraph – Ανατρεπτική θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊου – Εξελίχτηκε στο ανθρώπινο σώμα πριν δέκα χρόνια

Μία ανατρεπτική θεωρία σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού παρουσίασε η Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως ακόμη οι επιστήμονες δεν έχουν κατασταλάξει από πού προήλθε ο κορωνοϊός, ωστόσο μερικοί επιστήμονες αναφέρουν πως ίσως τελικά να προήλθε από τον… άνθρωπο.

Ανατρεπτική θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού

Συγκεκριμένα, ο δρ Jonathan Latham, εκτελεστικός διευθυντής του US Bioscience Resource Project, πιστεύει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να εξελίχθηκε στο σώμα ενός μολυσμένου Κινέζου εργάτη ορυχείου σχεδόν μια δεκαετία πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Το κρίσιμο είναι ότι δείγματα της αινιγματικής ασθένειας του ανθρακωρύχου στάλθηκαν για μελέτη σε ερευνητές του κορωνοϊού στη Γουχάν, απ’ όπου μπορεί να διέφυγαν στον πληθυσμό, υποστηρίζει.

Ο Δρ Latham λέει ότι η εμφάνιση της παραλλαγής Alpha στο Κεντ της Βρετανία το περασμένο φθινόπωρο αποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να κάνει «περίεργα εξελικτικά άλματα» και να αναπτύξει γρήγορα μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων όταν βρίσκεται μέσα σε ένα άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα φέτος, το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπερμολυσματική παραλλαγή Alpha πιθανώς εξελίχθηκε σε έναν και μόνο ανοσοκατεσταλμένο ασθενή που είχε την ασθένεια για πολλούς μήνες.

Εκατοντάδες μεταλλάξεις

Μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο του BMJ σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, ο Δρ Latham δήλωσε:

«Η θεωρία απαιτεί πολλές εκατοντάδες μεταλλάξεις σε έναν ανθρακωρύχο για να μετατραπεί σε Sars-Cov-2. Δεκαετίες συμπιέστηκαν σε περίπου έξι μήνες. Αλλά έχουμε ακούσει για το εκπληκτικό φαινόμενο μεμονωμένων περιπτώσεων πολύ επιταχυνόμενης εξέλιξης των ιών στη Βρετανία. Σε αυτό το ένα άτομο στην Αγγλία συνέβη τόση εξέλιξη όση είχε συμβεί σε εκατομμύρια άλλες μολύνσεις. Η θεωρία μας προτείνει ότι μια παρόμοια εξέλιξη συνέβαινε στο εσωτερικό των πνευμόνων των ανθρακωρύχων μετά τη μυστηριώδη ασθένεια το 2012 και υποστηρίζει ότι ο ιός διέρρευσε από ένα ιατρικό δείγμα που ελήφθη από τους ανθρακωρύχους που μολύνθηκαν από την επιδημία».

Πίσω στο 2012, έξι ανθρακωρύχοι που φτυάριζαν γκουανό νυχτερίδας στο ορυχείο Tongguan στη Γιουνάν, αρρώστησαν σοβαρά με μια ασθένεια που έμοιαζε με πνευμονία και είχε εκπληκτική ομοιότητα με τον κοροναϊό. Τρεις από αυτούς πέθαναν και οι υπόλοιποι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο έως και έξι μήνες.

Ένας Κινέζος ερευνητής που διερεύνησε τους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: