Κορωνοϊός: Τι μπορεί να συμβεί μετά τον εμβόλιο, τι είναι φυσιολογικό | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός: Συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό – Ποια είναι συνήθως και πόσο πρέπει να μας ανησυχούν

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως πονοκέφαλο, κόπωση και πυρετό προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, συμπτώματα που σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελούν μια φυσιολογική απόκριση του οργανισμού έναντι του εμβολίου.

Είναι σημάδια ανοδικής ανοχής του συστήματος -μια φυσιολογική απόκριση στα εμβόλια, αναφέρουν οι επιστήμονες.

«Την επόμενη μέρα μετά τον εμβολιασμό δεν θα σχεδίαζα κάτι που θα απαιτούσε επίπονη σωματική δραστηριότητα», δήλωσε ο δρ Πίτερ Μαρκς, επικεφαλής εμβολίων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, ο οποίος παρουσίασε κόπωση μετά την πρώτη του δόση.

Όπως εξηγεί, το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου έχει δύο βασικούς βραχίονες. Ο πρώτος αντιδρά μόλις το σώμα εντοπίσει έναν ξένο εισβολέα. Τα λευκά αιμοσφαίρια συρρέουν στο σημείο, προκαλώντας φλεγμονή που είναι υπεύθυνη για ρίγη, πόνο, κόπωση και άλλες παρενέργειες.

Η ταχεία απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος τείνει να μειώνεται με την ηλικία, ένας λόγος για τους νεότερους ανθρώπους να αναφέρουν ανεπιθύμητες ενέργειες πιο συχνά από τους ηλικιωμένους. Επίσης, ορισμένα εμβόλια προκαλούν απλώς περισσότερες αντιδράσεις από άλλα.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι όλοι οι οργανισμοί αντιδρούν διαφορετικά. Εάν δεν αισθανθήκατε τίποτα μία ή δύο ημέρες μετά από οποιαδήποτε δόση, αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν λειτουργεί.

Στο μεταξύ, τα εμβόλια προκαλούν ήδη την εκκίνηση του δεύτερου βραχίονα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Είναι αυτό το οποίο θα παράσχει, τελικά, την πραγματική προστασία από τον ιό, παράγοντας αντισώματα. Κορωνοϊός: Τι μπορεί να συμβεί μετά τον εμβόλιο, τι είναι φυσιολογικό | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Και εδώ έρχεται μια ακόμη ενοχλητική παρενέργεια: Καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται, προκαλεί μερικές φορές προσωρινό πρήξιμο στους λεμφαδένες, όπως αυτοί που βρίσκονται κάτω από το χέρι.

Οι ειδικοί ενθαρρύνουν τις γυναίκες να προγραμματίζουν προ του εμβολιασμού τους κατά του Covid-19 μαστογραφία, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να εκληφθεί ένας πρησμένος αδένας ως καρκίνος.

Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες αποτελούν τον κανόνα, τη «ρουτίνα». Ωστόσο, μετά από εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε όλο τον κόσμο έχουν εντοπιστεί λίγα σοβαρά περιστατικά. Κορωνοϊός: Τι μπορεί να συμβεί μετά τον εμβόλιο, τι είναι φυσιολογικό | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ενα μικρό ποσοστό ατόμων που έλαβαν εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson ανέφεραν έναν ασυνήθιστο τύπο θρόμβου αίματος. Ορισμένες χώρες σταμάτησαν, έπειτα από αυτό, τους εμβολιασμούς σε ηλικιωμένους με τα εν λόγω εμβόλια, ωστόσο οι ρυθμιστικές αρχές…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: