Κορωνοϊός – Toυρκία : Οπου γάμος και… επιθεωρητής – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός – Toυρκία : Οπου γάμος και… επιθεωρητής

Μερικοί από τους καλεσμένους του γάμου ξαφνιάστηκαν όταν ο Ιμπραήμ Σιμσέκ και η ομάδα του μπήκαν στον χώρο εκδηλώσεων στην τουρκική πόλη Γκιούλμπασι στην επαρχία της Άγκυρας, όπου περίμεναν την άφιξη της νύφης και του γαμπρού.

Οι άνδρες τούς διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται απλώς για επιθεώρηση γάμου, μια από τις συμβιβαστικές λύσεις που υιοθέτησε η Τουρκία για να διατηρήσει τη διασπορά του κορωνοϊού στη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας, χωρίς να κλείσει την οικονομία της.

SOS Χαρδαλιά για «Ιανό»: Αποφύγετε τις μετακινήσεις – Ολες οι οδηγίες

Η ομάδα επιβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι του χώρου κάνουν θερμομέτρηση, κρατούν τους καλεσμένους σε απόσταση τουλάχιστον 60 εκατοστών, απαγορεύουν τον παραδοσιακό χορό χαλάι όπου οι χορευτές πιάνονται από τις παλάμες με τα χέρια λυγισμένα στους αγκώνες και πως οι καλεσμένοι, αντί να βάζουν στο πέτο των νεόνυμφων χρήματα και χρυσά νομίσματα, τοποθετούν τα δώρα τους σε ένα κουτί.

«Κουραστικό αλλά αναγκαίο»

Αποτελούμενο από δύο δημόσιους υπαλλήλους, δύο διευθυντές σχολείου και έναν ιμάμη, το εθελοντικό κλιμάκιο επισκέφθηκε 14 ξεχωριστούς γάμους το περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή. «Είναι πολύ κουραστικό. Αλλά αυτό είναι καθήκον μας. Πρέπει να το κάνουμε για να προστατεύσουμε την υγεία των ανθρώπων», λέει ο Σιμσέκ μιλώντας στους Financial Times.

Ο 52χρονος ανέφερε ότι σπάνια αντιμετώπισε προβλήματα, με τους περισσότερους χώρους να τηρούν τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Άγκυρα. Ωστόσο σε άλλα μέρη της Τουρκίας οι γάμοι έχουν στοχοποιηθεί -όχι άδικα- καθώς πράγματι αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες της αύξησης των νέων κρουσμάτων.

«Οι κανόνες είναι για να σπάνε»…

Τις τελευταίες δέκα μέρες η Τουρκία καταγράφει καθημερινά περισσότερα από 1.500 κρούσματα κορωνοϊού και ο αριθμός των νεκρών καταρρίπτει το ρεκόρ τετραμήνου. Πάνω από 1.300 ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και συνολικά από την αρχή της πανδημίας, ο αριθμός των θανάτων έχει ξεπεράσει τους 7.020.

Ιστορίες υπάρχουν άφθονες για διαδηλώσεις όπου καλεσμένοι και οικοδεσπότες παραβίασαν τους κανόνες. Ο Υπουργός Υγείας Φαχρεντίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι την περασμένη εβδομάδα 32 άτομα προσεβλήθησαν από τον ιό σε γάμο στην επαρχία Ορντού της Μαύρης Θάλασσας αφού ταξίδεψαν με τα ίδια αυτοκίνητα, οι γυναίκες μοιράστηκαν τα ίδια καλλυντικά για το μακιγιάζ ενώ οι γαμήλιοι εορτασμοί διήρκησαν δυο μέρες.

Η Τουλάι Μπαϊντάρ Μπιλγκιχάν, κυβερνήτης της περιοχής του Γκιούλμπασι που επιβλέπει τους επιθεωρητές, απέρριψε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: