Κορύφωση της πανδημίας στην Ευρώπη, «δεν φτάνουν μόνο οι εμβολιασμοί» λένε οι ειδικοί

Κορύφωση της πανδημίας στην Ευρώπη, «δεν φτάνουν μόνο οι εμβολιασμοί» λένε οι ειδικοί

Την κορύφωση ενός νέου κύματος πανδημίας γνωρίζει η Ευρώπη, με τις λοιμώξεις να έχουν αυξηθεί δραματικά σε ορισμένες χώρες, οδηγώντας κυβερνήσεις στη χάραξη ενός plan b και τη θέσπιση επιπλέον περιορισμών. Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για την υγειονομική κρίση, οι εμβολιασμοί αποτελούν το ισχυρότερο όπλο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Εκεί όμως όπου ο κόσμος είναι «γυμνός» από κάλυψη που παρέχουν τα ενέσιμα σκευάσματα, ο ιός επεκτείνεται και μολύνει με ανησυχητική ταχύτητα.

Μεταξύ των 27, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Σλοβενία βρίσκονται στην κατηγορία μεγαλύτερης ανησυχίας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων.

Παράλληλα, οι ειδικοί απαντούν για τις κινήσεις-ματ που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική αναχαίτιση της Covid-19. 

Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, η εξίσωση έχει αποκτήσει περισσότερους συντελεστές, ενώ τα ερωτήματα πληθαίνουν. Ακολουθούν πέντε από αυτά που θέτει και απαντά το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ερώτηση: Ποια είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη;

Απάντηση: Ο αριθμός των εβδομαδιαίων κρουσμάτων, που άρχισε να αυξάνεται ξανά στις αρχές Οκτωβρίου, είναι ο υψηλότερος από την έναρξη της πανδημίας, ακόμα κι αν οι μέθοδοι διεξαγωγής τεστ έχουν αλλάξει πολύ από την άνοιξη του 2020.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών, έχουν καταγραφεί περίπου 2.125.775 κρούσματα ή 303.682 ημερησίως κατά μέσο όρο, σύμφωνα με απολογισμό που καταρτίζει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές. Το ποσοστό αυτό είναι 13% υψηλότερο από την προηγούμενη εβδομάδα.
Η τρέχουσα αύξηση επικεντρώνεται κυρίως σε πέντε χώρες που από μόνες τους αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% των νέων εβδομαδιαίων κρουσμάτων στην περιοχή: Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Τουρκία και Ουκρανία.

Στο παρελθόν, η εβδομάδα με τα περισσότερα νέα κρούσματα μέσα σε 7 μέρες ήταν μεταξύ 2 και 8 Νοεμβρίου 2020: 1.988.507 κρούσματα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Η σύγκριση με την πρώτη φάση της πανδημίας στις αρχές του 2020 είναι κάπως περίπλοκη γιατί γίνονταν πολύ λιγότερα τεστ εκείνη την περίοδο.

Ερώτηση: Αυτή η αύξηση επηρεάζει την περιοχή συνολικά;

Απάντηση: «Πρέπει να διακρίνουμε τις χώρες που αντιμετωπίζουν ένα είδος κύματος, από την Ιρλανδία στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω των χωρών της Μπενελούξ, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ρουμανίας και της Ρωσίας», διευκρινίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιδημιολόγος στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: