Κουτσούμπας: Οι αγώνες δεν αναβάλλονται ούτε απαγορεύονται, προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες

Κουτσούμπας: Να παρθούν μέτρα αποφασιστικής στήριξης του συστήματος Υγείας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» τονίζει ότι «στην ανασκόπηση του 2020 μπορεί να γραφτεί ότι στις 17 Νοέμβρη του 2020, ανήμερα της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου, εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν οι αγωνιστικές εκδηλώσεις, η πορεία και η συγκέντρωση έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία».

Αναφέρεται σε όσα προηγήθηκαν με την κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης του γιορτασμού και της πορείας, τα «τελεσίγραφα των κυβερνητικών στελεχών» και τον « πρωθυπουργό στη Βουλή να ζητά δηλώσεις νομιμοφροσύνης» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να στήσει σκηνικό σύγκρουσης. Κι όλα αυτά ενώ ήξερε, από την Πρωτομαγιά, ότι ο φετινός γιορτασμός, λόγω των ειδικών συνθηκών, δεν θα ήταν μια πορεία χιλιάδων που κατακλύζουν τους δρόμους μέχρι την Αμερικάνικη πρεσβεία, αλλά συμβολικές εκδηλώσεις, με μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υγειονομικών, και αποφυγής μαζικής καθόδου όπως άλλες χρονιές».

«Ακόμα και αυτή την συνειδητά ελεγχόμενη μαζικότητα και ευθύνη εκ μέρους του μαζικού κινήματος και των πολιτικών κομμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ερμήνευσε ως “αποστροφή του κόσμου” προς τον γιορτασμό και τους διοργανωτές της κινητοποίησης. Έχουν χάσει ακόμη και κάθε ίχνος σοβαρότητας, αλλά και κάθε δυνατότητα αντικειμενικής εκτίμησης της πραγματικότητας» προσθέτει.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στην «κατάπτυστη απόφαση, μνημείο αυταρχισμού, για πρώτη φορά από το 1973 απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων σε όλη την Ελλάδα», παραμονές του γιορτασμού, και το «όργιο αυταρχισμού και καταστολής» στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση ανήμερα, επισημαίνει ότι «έκανε πρόβα των αυταρχικών μέτρων που έπονται για τις λαϊκές κινητοποιήσεις, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών».

«Το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας κατέρρευσε μπροστά στις εικόνες από τη μια των διαδηλωτών, με μάσκες και με αποστάσεις και από την άλλη των συνωστισμένων δυνάμεων καταστολής, χωρίς μάσκες, στους δρόμους της Αθήνας. Η ίδια μάλιστα η κυβέρνηση, με την καταστολή που διέταξε, δημιούργησε ασφυκτικές συνθήκες συγχρωτισμού, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική ευθύνη» τονίζει.

Όπως σημειώνει στη συνέχεια «οι στοχεύσεις είναι πολλαπλές: Η ΝΔ απευθύνεται σ’ ένα ακροδεξιό ακροατήριο που έμεινε άστεγο μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Μία άλλη στόχευση, όχι άσχετη με την πρώτη, είναι πως ο διαχρονικός πόθος επιτελείων του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: