Κουτσούμπας: To ΚΚΕ καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις για το σήμερα και το αύριο

Κουτσούμπας: To ΚΚΕ καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις για το σήμερα και το αύριο

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», επισήμανε ότι το νόημα των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, συμπυκνώνεται στο «Όλα στους λίγους, στις μεγάλες επιχειρήσεις».

«Ανάπτυξη, που θα ωφελήσει και τις μεγάλες επιχειρήσεις και το λαό, ούτε υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Όσο για την κοροϊδία των δήθεν παροχών, αυτές ούτε στο ελάχιστο δεν μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες στο εργατικό-λαϊκό εισόδημα από τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τους άδικους φόρους, τις ανατιμήσεις, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών».

«Για να μην πληρώνει ο λαός μονίμως τα «σπασμένα» μία επιλογή έχει: Να δυναμώσει τον αγώνα για αξιοπρεπές εισόδημα και μισθούς, σταθερή δουλειά για όλους, σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, να ανοίξει την προοπτική μιας ανάπτυξης με επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες» υπογραμμίζει ο Δ. Κουτσούμπας.

Στην συνέντευξή του σημειώνει ότι η εξέλιξη της πανδημίας «αποδεικνύει τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής που βάζει στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής», προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο λόγος «που δυο χρόνια μετά, η ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές, παραμένουν κενό γράμμα».  

«Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση βάζει μπροστά τα σχέδια για το νέο ΕΣΥ, ετοιμάζεται να κλείσει νοσοκομεία και κλινικές, κλιμακώνοντας την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, που μας έφερε έως εδώ» αναφέρει.
   
Σχετικά με το εμβόλιο είπε οτι «από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, η κυβέρνηση το μετατρέπει σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα».

«Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για γενικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, το οποίο όμως απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Εξαντλητική ενημέρωση του πληθυσμού, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και άλλα» τονίζει.

Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζει δικαιολογημένη τη λαϊκή δυσαρέσκεια, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «το κρίσιμο είναι, αυτή η δυσαρέσκεια να μην εγκλωβιστεί σε κάλπικα δίπολα τύπου «εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι» ή σε ανορθολογικές θεωρίες. Κάτι τέτοιο θα ήταν βολικό για την κυβέρνηση. Αντίθετα, θα πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: