Κρέας το πρωί, κρέας και το βράδυ: Οι πρόγονοί μας δεν έτρωγαν τα λαχανικά τους – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κρέας το πρωί, κρέας και το βράδυ: Οι πρόγονοί μας δεν έτρωγαν τα λαχανικά τους

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Στα πρώτα δύο εκατομμύρια χρόνια της εξέλιξης του ανθρώπινου γένους, η ιδέα του βιγκανισμού θα ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας: οι πρόγονοί μας ειδικεύονταν στο κυνήγι μεγάλων ζώων και δεν έβαλαν στο τραπέζι τα φρούτα και τα λαχανικά παρά μόνο όταν δεν είχαν άλλη επιλογή.

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα μελέτης που επανεξέτασε τη διαθέσιμη βιβλιογραφία για να δείξει ότι το γένος Homo εξελίχθηκε ως κορυφαίος θηρευτής και παραμένει στην κορυφή του λεγόμενου τροφικού πλέγματος από την αρχή της εποχής του λίθου μέχρι και σήμερα.

Γενετικά, μεταβολικά και οικολογικά δεδομένα δείχνουν ότι, από την εποχή του Homo habilis και του Homo erectus, το ανθρώπινο γένος βασιζόταν στα γιγαντόσωμα ζώα της τελευταίας εποχής των παγετώνων, τα οποία εξαφανίστηκαν πιθανότατα λόγω του καταστροφικού συνδυασμού της ανόδου της θερμοκρασίας και του ανελέητου κυνηγιού από τους ανθρώπους. Τα τριχωτά μαμούθ της Αρκτικής και τα μεγαθήρια της Αυστραλίας είναι μερικά από τα ζώα που εξαφανίστηκαν με αυτόν τον τρόπο τα τελευταία 10.000 χρόνια.

Οι πρώτες ενδείξεις συστηματικής κατανάλωσης φυτικών τροφίμων χρονολογούνται σχετικά πρόσφατα, στα 85.000 χρόνια πριν στην Αφρική και τα 40.000 χρόνια πριν στην Ευρώπη και την Ασία, αναφέρουν οι ισραηλινοί και πορτογάλοι ερευνητές στο American Journal of Physical Anthropology.

«Μέχρι σήμερα, οι προσπάθειες προσδιορισμού της δίαιτας των ανθρώπων της εποχής του λίθου βασίζονταν κυρίως σε συγκρίσεις με κοινωνίες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών του 20ού αιώνα» λέει ο δρ Μίκι Μπεν-Ντορ του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης.

«Όμως η σύγκριση αυτή είναι μάταιη, δεδομένου ότι πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια οι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες μπορούσαν να κυνηγούν και να καταναλώνουν ελέφαντες και άλλα μεγάλα ζώα, κάτι που δεν ισχύει για τους σημερινούς κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες. Ολόκληρο το οικοσύστημα έχει αλλάξει και οι συνθήκες δεν είναι συγκρίσιμες».

»Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε άλλες μεθόδους: να εξετάσουμε τη μνήμη που διατηρεί το σώμα μας, ο μεταβολισμός μας, η γενετική μας σύσταση και η σωματική διάπλασή μας. Η ανθρώπινη συμπεριφορά αλλάζει γρήγορα, η εξέλιξη όμως είναι αργή. Το σώμα θυμάται».

Ο Μπεν-Ντορ και οι συνεργάτες του άντλησαν στοιχεία από περίπου 400 δημοσιεύσεις διαφόρων επιστημονικών πεδίων, αναζητώντας απάντηση σε ένα βασικό ερώτημα –ήταν οι πρόγονοί μας παμφάγοι ή αποκλειστικά σαρκοφάγοι;

Γερό στομάχι

Οι πειστικότρες ενδείξεις έρχονται από τη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: