Κύπρος – Μεγάλη φωτιά στην Πάφο – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κύπρος – Μεγάλη φωτιά στην Πάφο

Ανεξέλεγκτο παραμένει το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στην ορεινή Πάφο, που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι. Η πυροσβεστική έχει εκκενώσει κατοικίες στις περιοχές Γιόλου και Δρυνιά που απειλούνται από τη φωτιά.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Δημοκρατίας (8 πτητικά μέσα). Επίσης ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με ακόμα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. Έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας, ενώ ζητήθηκε επιπρόσθετη βοήθεια με πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ.

Εργα €2 δισ. για την κλιματική αλλαγή από το Ταμείο Ανάκαμψης

Άμεσο κίνδυνο διατρέχει και το καταφύγιο ζώων που λειτουργεί στην κοινότητα Γιόλου.

Σύμφωνα με το philenews.com, εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Σίμου, όπου έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ. Στην περίπτωση της Σίμου η πυρκαγιά κατακαίει δέντρα, καλλιέργειες, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, χωρίς επί του παρόντος να απειλεί τον οικισμό.

Το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί αρκετά δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή αλλά και του δύσβατου της περιοχής ενώ η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Πυροσβεστική: Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστατεύουν τις μεμονωμένες κατοικίες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστατεύουν τις μεμονωμένες κατοικίες.

Συνολικά στο μέρος της πυρκαγιάς επιχειρούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 9 πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς Επαρχίας Πάφου, από το Τμήμα Δασών, 4 πυροσβεστικά οχήματα και 1 προωθητής γαιών, από το Ταμείο Θήρας 1 Φ.Μ.Π. και από την Επαρχιακή Διοίκηση 2 προωθητές γαιών. Επιπρόσθετα επιχειρούν 8 συνολικά εναέρια μέσα (7 για κατάσβεση και 1 της Ε.Φ για τον εναέριο συντονισμό). Έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Ενισχύονται τα εναέρια μέσα με ακόμα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων. Κύπρος – Μεγάλη φωτιά στην Πάφο - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Επιπρόσθετη βοήθεια από άλλες επαρχίες

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, ζητήθηκε επιπρόσθετη βοήθεια με πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ.

Σμηναγός Ζερόμ Τουλ – «Τα drones είναι το μέλλον, ο άνθρωπος όμως θα παίρνει πάντα την τελική απόφαση»
Ακολουθήστε Κύπρος – Μεγάλη φωτιά στην Πάφο - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Onlineστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: