Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία συζήτηση περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση νησιών

Κυρ. Μητσοτάκης: Καμία συζήτηση περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση νησιών

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στις συζητήσεις που θα γίνουν με την Τουρκία, τις οποίες όπως ανέφερε, επεδίωξε η Κυβέρνησή του.

Η κυβέρνηση επεδίωξε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός τόνισε: Η κυβέρνησή μας επεδίωξε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο: Να μην υπάρχει καμία δραστηριότητα εντός Ελληνικής ΑΟΖ και με αντικείμενο συζήτησης την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Καλύτερα να συζητούμε εντός συγκεκριμένου πλαισίου παρά να μη συζητάμε.

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει περί γκρίζων ζωνών

Η χώρα μας για πρώτη φορά έφυγε από το δόγμα της θεωρητικής επίκλησης του διεθνούς δικαίου και απέδειξε στην πραξη πως μπορεί να επιλύσει διαφορές χτίζοντας συμμαχίες, αλλά και την άμυνά της. Φυλάμε τα σύνορά μας με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει, ούτε έχει συζητήσει στο παρελθόν, περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Έχω την επιθυμία να βρούμε ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμης επίλυσης της διαφοράς μας με την Τουρκία. Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Τουρκίας να εξακολουθήσει την προκλητικότητά της. Ελπίζω πως το 2021 θα είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: