«Κυβέρνηση Πρασίνων, καλός εταίρος για Ελλάδα» | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

«Κυβέρνηση Πρασίνων, καλός εταίρος για την Ελλάδα»

Η ημερομηνία των εκλογών στη Γερμανία πλησιάζει και ο Κώστας Κοσμάς βρίσκεται συνεχώς σε προεκλογικές εκδηλώσεις προσπαθώντας να πείσει τους Βερολινέζους να ψηφίσουν το κόμμα, με το οποίο έχει βάλει ο ίδιος υποψηφιότητα, τους Πράσινους. Είναι ο μοναδικός Έλληνας του Βερολίνου που συμμετέχει στις εκλογές για την τοπική βουλή στο κρατίδιο της γερμανικής πρωτεύουσας, που γίνονται παράλληλα με τις βουλευτικές. Οι πιθανότητες επιτυχίας του εξαρτώνται από τα ποσοστά που θα πάρει το κόμμα. Αντίθετα, βεβαία θεωρείται η εκλογή του στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος στο δήμο Στέγκλιτς-Τσέλεντορφ με πάνω από 300.000 κατοίκους.

«Θέλω να συμμετέχω στη διαμόρφωση της πολιτικής»

Οι μεγάλες δίκες του Φθινοπώρου – Υποθέσεις που συγκλόνισαν

Από μέλος των Πρασίνων ο Κώστας Κοσμάς διεκδικεί ενεργό ρόλο στην γερμανική πολιτική

Ο Κώστας Κοσμάς σπούδασε φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έκανε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Freie Universität του Βερολίνου με θέμα το ιστορικό μυθιστόρημα. Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Νέου Ελληνισμού στο ίδιο Πανεπιστήμιο, διδάσκει ελληνική λογοτεχνία και έχει μεταφράσει στα ελληνικά έργα μεγάλων γερμανών λογοτεχνών και ποιητών. Από την ποίηση του λόγου στο στίβο της κακοτράχαλης πολιτικής; Πώς συνδυάζεται; «Μα η ενασχόληση με τη λογοτεχνία, με την τέχνη, δεν είναι άσχετη με την πολιτική» λέει στη DW. «Ένα μεγάλο τμήμα τους σχολιάζει την πολιτική πραγματικότητα. Τώρα το βήμα στην έμπρακτη πολιτική δεν είναι πολύ μεγάλο. Δεν ξέρω ανθρώπους που να μην συζητούν για την πολιτική. Ήμουν ψηφοφόρος των Πρασίνων, πάντα εκτιμούσα το διαφορετικό τους βλέμμα στην πολιτική και τις προτεραιότητες που θέτουν, περιβάλλον, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα φύλλων, ευρωπαϊκή προοπτική. Έγινα μέλος, εξελέγην πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης και κάπου θεώρησα ότι δεν θα ήμουν εντάξει με τον εαυτό μου εάν συζητώ μόνο αλλά δεν συμμετέχω στη διαμόρφωση πολιτικής». Το Βερολίνο μπορεί να είναι μια από τις ωραιότερες και ιστορικά πιο ενδιαφέρουσες πρωτεύουσες του κόσμου, αλλά αντιμετωπίζει οξύτατα κοινωνικά προβλήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως το στεγαστικό. Τα ενοίκια με την πάροδο του χρόνου γίνονται απλησίαστα. Μια πραγματική μάστιγα για την πόλη.

Μάλιστα την ίδια ημέρα των εκλογών οι κάτοικοι καλούνται σε δημοψήφισμα με αίτημα την κοινωνικοποίηση 200.000 από το 1,5 εκ. ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Βερολίνο που διαχειρίζονται στεγαστικές εταιρείες. «Δεν είναι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: