Λαμπρό το 2021 για την Skoda Motorsport με 22 τίτλους

Λαμπρό το 2021 για την Skoda Motorsport με 22 τίτλους

Η νέα γενιά της Fabia Rally2 με εντελώς νέο πλαίσιο και σύστημα μετάδοσης κίνησης, θα κάνει την πρεμιέρα της το καλοκαίρι του 2022
Η Skoda Motorsport ολοκλήρωσε το 2021 μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν.
Με το κλείσιμο του 2021, αγωνιστικές ομάδες πελατών της Skoda Motorsport και οι οδηγοί τους, κέρδισαν τίτλους τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA (WRC2) και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι FIA (ERC), όσο και σε εθνικά πρωταθλήματα σε πολλές χώρες όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία και η Ρωσία. Κοινός παρονομαστής, η Fabia Rally2 evo και η προκάτοχός της, Fabia Rally2.
Ο Andreas Mikkelsen κατέκτησε τον τίτλο των οδηγών στην κατηγορία WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA και αναδείχθηκε επίσης Πρωταθλητής Ευρώπης Ράλι FIA. Και στους δύο θεσμούς, ο Νορβηγός οδήγησε μία Fabia Rally2 evo της υποστηριζόμενης από την μάρκα ομάδας Toksport WRT. Μαζί με διάφορους συνοδηγούς κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Mikkelsen βοήθησε επίσης την Toksport WRT να κερδίσει το Πρωτάθλημα Ομάδων ERC. Ακριβώς επειδή ο Mikkelsen μοιράστηκε το πιλοτήριο με πολλούς συνοδηγούς μέσα στη χρονιά, ο τίτλος συνοδηγού του ERC πήγε τελικά στη Sara Fernandez, συνοδηγό του Efren Llarena, όπου και εδώ όμως αγωνιστικό αυτοκίνητο ήταν μια Fabia Rally2 evo.

Μάλιστα η Sara Fernandez έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέκτησε τον τίτλο.
Σε εθνικό επίπεδο, ομάδες πελατών της Skoda Motorsport κέρδισαν πρωταθλήματα στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία. Η Fabia Rally2 evo κυριάρχησε σε πρωταθλήματα ασφάλτου, όπως το ελβετικό, αλλά και σε αντίστοιχα σε χιόνι, πάγο και μαλακό χώμα, όπως το φινλανδικό. Το ίδιο επιτυχημένη ήταν όμως και σε σκληρά χώματα, όπως στην Αργεντινή. Στην Ιταλία, πληρώματα με Fabia Rally2 evo κέρδισαν όχι μόνο τον τίτλο γενικής αλλά και τα δύο ξεχωριστά πρωταθλήματα σε άσφαλτο και χώμα. Ένα άλλο επίτευγμα ήταν ο 8ος τίτλος στην Τσεχία για τον Jan Kopecky, οδηγό δοκιμών της επίσημης ομάδας.

Η Τσέχικη εταιρία (ιδιοκτησίας VW) συνέχισε το 2021 την παράδοσή της να υποστηρίζει νέους οδηγούς. Teammate του Andreas Mikkelsen, ο 21χρονος Βολιβιανός Marco Bulacia απέκτησε εμπειρία στο WRC και το ERC, τερματίζοντας 4ος στη γενική κατάταξη οδηγών WRC2 και κατακτώντας τη διάκριση του καλύτερου νέου οδηγού του 2021.
Η Fabia στις εκδόσεις Rally2 και Rally2 evo είναι μακράν το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Το τετρακίνητο, με τον 1,6 λίτρων turbo κινητήρα αυτοκίνητο ράλι από τη Mladá Boleslav, έχει πετύχει περισσότερες από 1.500 νίκες και πάνω από 3.700 θέσεις στο βάθρο, από το 2015 που παρουσιάστηκε. Μόνο τη σεζόν 2021, το μοντέλο έχει να επιδείξει περισσότερους από 20 τίτλους παγκοσμίως. Από το 2015, η Skoda Motorsport έχει πουλήσει περισσότερα από 440 Fabia Rally2,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: