Λεβερκούζεν: Ένας νεκρός, πέντε αγνοούμενοι, 16 τραυματίες μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων

Λεβερκούζεν: Ένας νεκρός, πέντε αγνοούμενοι, 16 τραυματίες μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων

Ένας νεκρός, 16 τραυματίες μεταξύ των οποίων αρκετοι είναι σοβαρά και πέντε αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την ισχυρότατη έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην πόλη του Λεβερκούζεν. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», το τοξικό σύννεφο που έχει σκεπάσει τον ουρανό της πόλης Λεβερκούζεν, κινείται βορειοανατολικά, ενώ η πόλη της Κολωνίας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.
Πάντως νωριτερα οι δημοτικές αρχές της πόλης Λεβερκούζεν ανακοίνωσαν ότι, μέχρι στιγμής, τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, δώδεκα άτομα διασώθηκαν και φέρουν ελαφρά τραύματα ενώ πέντε υπάλληλοι του εργοστασίου αγνοούνται.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο RTL, σημειώθηκε έκρηξη το πρωί της Τρίτης σε δεξαμενή αποθήκευσης αποβλήτων στην περιοχή Μπίριγκ στο κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το γερμανικό κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, το Λεβερκούζεν αλλά και οι πλησιέστερες περιοχές του βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής καθώς ένα μαύρο σύννεφο έχει καλύψει τον ουρανό της γερμανικής πόλης.

Νωρίτρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο «Λεβερκούζεν – Βεστ». Το ίδιο ίσχυε και για άλλους αυτοκινητόδρομους. Πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Την ίδια ώρα όσοι βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους καλούνται επειγόντως να εισέλθουν σε κτίρια το συντομότερο δυνατό καθώς υπάρχει προειδοποίηση από τις αρχές για «υψηλότατο κίνδυνο».

H εταιρεία «Currenta», στην οποία ανήκει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν ότι μπορούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel», εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών στην Κολωνία πολλοί δρόμοι στην περιοχή έχουν μπλοκάρει.

Συγκεχυμένη η κατάσταση στην περιοχή

Στο μεταξύ οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Λεβερκούζεν παραμένει συγκεχυμένη .

Την ίδια ώρα, καλούν τους πολίτες να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή για να μην παρεμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών και των αστυνομικών.

«Είμαστε με…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: