Λιβάνιος: Νομιμότητα και προστασία περιβάλλοντος οι άξονες για την προσέλκυση επενδύσεων

Λιβάνιος: Νομιμότητα και προστασία περιβάλλοντος οι άξονες για την προσέλκυση επενδύσεων

Για τις επενδύσεις στον χώρο της υγείας και τον πρωτογενή τομέα, αλλά και την αλλαγή φιλοσοφίας στη σχέση πολίτη και κράτους, και όλα αυτά σε συσχέτιση με τις νέες τεχνολογίες, μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος, στο 4ο InvestGR Forum 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του υφυπουργού «χτίσθηκε» επί τόπου, καθώς ήταν σε απάντηση όσων είχαν πει νωρίτερα, στο ίδιο τραπέζι, εκπρόσωποι των εταιρειών ROCHE Hellas που δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου, JTI (από το χώρο των καπνικών προϊόντων), AVRAMAR (υδατοκαλλιέργειες) και OTIS (ανελκυστήρες).

«Ο τομέας της υγείας είναι τομέας μεγάλων προκλήσεων -και η πανδημία αυτό ακριβώς απέδειξε. Ένα σύστημα υγείας, το οποίο θα συνδυάζει ισχυρό δημόσιο χαρακτήρα αλλά και σύμπραξη των ιδιωτών είναι απαραίτητο, περισσότερο από ποτέ στις ημέρες μας», επισήμανε από την αρχή ο Θ. Λιβάνιος, θυμίζοντας ότι δέκα χρόνια πριν οι συνταγές των γιατρών ήταν σε τριπλότυπα καρμπονιζέ χαρτιά και σήμερα φθάσαμε στην άυλη συνταγογράφηση. Ακόμη υπογράμμισε το πείραμα διακίνησης των self test αλλά και τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει λόγω διαφορετικών συστημάτων, καθώς και τη διαδικασία εμβολιασμού που είναι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «από τα πιο άρτια πράγματα που έχουν γίνει στην ελληνική δημόσια διοίκηση».

Μια ακόμη παρατήρηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αφορούσε την αλλαγή φιλοσοφίας της σχέσης κράτους και πολίτη: «πρώτη φορά το κράτος πήγε στον πολίτη», δήλωσε αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία και θύμισε το πρωτοφανές, να έρχεται γραπτό μήνυμα υπενθύμισης στο κινητό όσων επρόκειτο να εμβολιασθούν.

Παράλληλα, ο Θ. Λιβάνιος αναγνώρισε ότι τα συστήματα υγείας δεν λειτουργούν μεταξύ τους, ούτε καν μέσα στο ίδιο νοσοκομείο. «Γίνονται όμως σημαντικά βήματα», αντέτεινε και εστίασε στα μεγάλα δεδομένα, που, όπως είπε, είναι «η λύση για καλύτερες θεραπείες, με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα δεδομένα από συνταγογραφήσεις, εξετάσεις, για να πάμε στο επόμενο βήμα», πάντα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πολίτη.

Ταυτοχρόνως, σε έναν άλλον τομέα, οι νέες τεχνολογίες έχουν βοηθήσει και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπου «η δημιουργία ψηφιακών υποδομών θα κάνει πιο εύκολα και τα επόμενα βήματα». Άλλωστε, συνέχισε, το Υπουργείο Οικονομικών έχει πάρει «πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες», τα τελευταία δύο χρόνια.

Ειδική αναφορά έγινε στην εκπαίδευση: «Πρέπει να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από την εποχή μας. Αυτό είναι και το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: