Λιβανός: Επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής για αθέμιτες πρακτικές και σε αγοραστές με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ

Λιβανός: Επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής για αθέμιτες πρακτικές και σε αγοραστές με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Σε βελτίωση του νομοσχεδίου για τις «αθέμιτες πρακτικές», προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι αγοραστές στο πεδίο εφαρμογής του, προχώρησε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανός.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων» ο κ. Λιβανός ανακοίνωσε την επέκταση του πεδίου εφαρμογής στους αγοραστές με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ, αντί για 2.000.000 ευρώ που προβλεπόταν αρχικώς, μετά από σχετική πρόταση της αντιπολίτευσης και των φορέων, όπως την είχαν διατυπώσει στην αρμόδια Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι τα αλλοιώσιμα προϊόντα θα εξοφλούνται σε 30 μέρες και τα λοιπά γεωργικά προϊόντα θα εξοφλούνται σε 60 μέρες. Μέχρι σήμερα, είπε ο υπουργός, «διαπιστώνονται αργοπορίες στην εξόφληση προϊόντων που φθάνουν και τους 10 με 12 μήνες».

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου τέθηκε από πλευράς αντιπολίτευσης το θέμα των προωθούμενων ρυθμίσεων για τις λαϊκές αγορές.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πούλου, είπε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης πλήττει τους παραγωγούς προϊόντων λαϊκών αγορών: «Η κυβέρνηση δεν θέλει ανεξάρτητους και ικανούς παραγωγούς να διαθέτουν απευθείας και χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα τους στον καταναλωτή. Δεν θέλει εκσυγχρονισμό του θεσμού των λαϊκών αγορών, ώστε οι παραγωγοί να εξασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα και οι καταναλωτές φθηνά και φρέσκα προϊόντα. Επιλέγει και εδώ ιδιωτικές εταιρείες και ΣΔΙΤ. Αυτό είναι το όραμά σας για την αγροδιατροφική αλυσίδα της χώρας μας, ξεπούλημα στα ιδιωτικά συμφέροντα και επέλαση των μάνατζερ και των μεσαζόντων» είπε η κ. Πούλου.

Ο αγορητής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στη «μεγάλη αναστάτωση που έχει προκαλέσει το επικείμενο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται, πλήττει σημαντικά τον έμπορο, τον μικρό παραγωγό των λαϊκών αγορών και τους οικονομικά αδύναμους πολίτες».

Η αγορήτρια του ΚΚΕ, Μ. Κομνηνάκα, έθεσε το θέμα του πεδίου εφαρμογής του νομοσχεδίου που «αποκλείει τις συναλλαγές με αγοραστές που έχουν ετήσιο τζίρο κάτω των 2 εκατ ευρώ» σημειώνοντας παράλληλα ότι το 52% των συνεταιρισμών -δηλαδή αυτοί προς τους οποίους κατά κύριο λόγο πουλάνε οι αγρότες- έχουν ετήσιο κύκλο κάτω των 500.000 ευρώ. [..] Ποιους, τελικά, προστατεύει το νομοσχέδιο, όταν, μάλιστα, είναι γνωστό ότι διάφοροι μεσάζοντες λειτουργούν ως δορυφόροι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: