Λίβανος: Ο στρατός οργανώνει τουριστικές υπερπτήσεις για να ενισχύσει τον προϋπολογισμό του

Λίβανος: Ο στρατός οργανώνει τουριστικές υπερπτήσεις για να ενισχύσει τον προϋπολογισμό του

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Ο Λίβανος “από ψηλά”: ο στρατός του Λιβάνου οργανώνει από την Πέμπτη τουριστικές υπερπτήσεις στη χώρα με ελικόπτερο, μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να γεμίσει τα ταμεία της Πολεμικής Αεροπορίας, που πλήττεται από την οικονομική κρίση στη χώρα.
Η οικονομική κατάρρευση — η χειρότερη στην ιστορία του Λιβάνου και μια από τις χειρότερες κρίσεις παγκοσμίως από το 1850 σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, συνδυάζεται με την υποτίμηση του νομίσματος, η οποία εξάντλησε τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και τον προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεων και την αμοιβή των στρατιωτικών.
Στην ιστοσελίδα του, ο στρατός ανακοίνωσε την έναρξη από 1ης Ιουλίου, τουριστικών υπερπτήσεων “διάρκειας 15 λεπτών με ελικόπτερο τύπου Raven” από δυο βάσεις στο ‘Αμσιτ (βόρεια) και στο Ράγιακ (ανατολικά).
Οι μελλοντικοί πελάτες, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία “Ο Λίβανος… από ψηλά”, μπορούν να εγγραφούν συμπληρώνοντας ένα ηλεκτρονικό έντυπο που απευθύνεται μόνο σε πολίτες.
Τρεις άνθρωποι επιτρέπεται να ανεβαίνουν σε κάθε ελικόπτερο. Η πτήση στοιχίζει σχεδόν 150 δολάρια, τα οποία θα καταβάλλονται σε μετρητά.
Ο στόχος είναι “η ενίσχυση του τουρισμού του Λιβάνου με έναν νέο τρόπο, και η υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας”, ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή.
Στα μέσα Ιουνίου, η Γαλλία είχε προεδρεύει διάσκεψης αρωγής στην οποία μετείχαν 20 χώρες που κινητοποιήθηκαν υπέρ του στρατού του Λιβάνου, αλλά δεν έγινε καμιά συγκεκριμένη ανακοίνωση στο τέλος της συνόδου.
Ο στρατός είχε διατυπώσει πολύ συγκεκριμένες ανάγκες για άμεση βοήθεια (τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, ανταλλακτικά), που ανέρχονταν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Το καλοκαίρι του 2020, ο στρατός είχε ανακοινώσει επίσης ότι δεν θα σέρβιρε πλέον κρέας στα γεύματα των στρατιωτών λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές των τροφίμων.
Η υποτίμηση της λίρας Λιβάνου ήταν αιτία να μειωθούν δραματικά οι μισθοί. Ένας απλός στρατιώτης κερδίζει σχεδόν 1,2 εκατομμύριο λίρες Λιβάνου τον μήνα, δηλαδή γύρω στα 800 δολάρια με βάση την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία αλλά στην πραγματικότητα μόλις 80 δολάρια στην τιμή της μαύρης αγοράς.

Λίβανος: Ο στρατός οργανώνει τουριστικές υπερπτήσεις για να ενισχύσει τον προϋπολογισμό του

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: