«Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη με το που έφθασε σε σημείο ελέγχου που είχαν στήσει οι δυνάμεις επιβολής της τάξης», είπε η πηγή αυτή, αξιωματικός της αστυνομίας στη Σάμπχα, πόλη στην έρημο, 750 χλμ. νότια της Τρίπολης.
«Δυο αξιωματικοί (σ.σ. είχαν βαθμό αντίστοιχο του αστυνόμου Β΄) και ο Διοικητής του τμήματος σκοτώθηκαν, άλλοι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
BREAKING | The Department of Criminal Investigation Branch of #Sebha mourns the death of its commander, Captain Ibrahim Abdulnabi Manna, a victim of the suicide car bomb attack at Maziq Gate today. #Libya pic.twitter.com/UfvZNyvkX3
— صحيفة المرصد الليبية (@ObservatoryLY) June 6, 2021
O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην πόλη Σάμπχα, με ανάρτηση του πρακτορείου «ειδήσεων» Νασίρ, οργάνου προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.
Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος, μέλος της οργάνωσης, που κατονομάζεται ως Μοχάμεντ Ελ Μουχάτζιρ, διέπραξε την επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά.
صور من آثار انفجار سيارة بمدينة #سبها خلف قتيلين وجريحا واحدا وفق الإحصائية الأولية pic.twitter.com/2aLexMfjxm
— قناة ليبيا الأحرار (@libyaalahrartv) June 6, 2021
Εικόνες που μεταδόθηκαν από λιβυκά ΜΜΕ εικονίζουν αυτοκίνητα της αστυνομίας που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και συντρίμμια της έκρηξης.
Earlier on we reported that 3 Libyan soldiers were killed and five others were injured when an IS car bomb exploded at a checkpoint at the entrance to the city of Sabha in southern Libya.
Does today’s this attack signal the return of Islamic State in Libya attacks?
📹 Courtesy pic.twitter.com/6g7dAY3Whi— AFRICIS (@AfricisOrg) June 6, 2021
Πρωτεύουσα της Φέζαν, νότιας επαρχίας της Λιβύης, η Σάμπχα ελέγχεται από τον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης. Έχει μετατραπεί επανειλημμένα σε θέατρο επιθέσεων τζιχαντιστών τα τελευταία χρόνια.
Η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος μετά την εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011. Η μείζων πολιτική κρίση – με αντίπαλες κυβερνήσεις στο ανατολικό και στο δυτικό τμήμα της χώρας –, σε συνδυασμό με την αποσύνθεση των μηχανισμών ασφαλείας, ευνόησε την έλευση στη χώρα της βόρειας Αφρικής τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.
Μετά την απώλεια προπυργίων του γύρω από τις πόλεις Σύρτη (βόρεια και κεντρικά) και Ντέρνα…
Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr