Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Στα μουλωχτά πετσοκόβουν έως και 268 ευρώ τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας»

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Στα μουλωχτά πετσοκόβουν έως και 268 ευρώ τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας»

«Προπαραμονή πρωτοχρονιάς και στα μουλωχτά ο υφυπουργός Εργασίας κ.Πάνος Τσακλόγλου με εγκύκλιο του πετσοκόβει έως και 268 ευρώ τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας», αναφέρει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μιλά για «αιφνιαδιαστική» κίνηση της κυβέρνησης που «τροποποιεί τη σχετική εγκύκλιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, και επιφέρει ακόμη ένα βαρύτατο πλήγμα στους συνταξιούχους, και μάλιστα στις πλέον αδύναμες κατηγορίες, τις χήρες και τους ανάπηρους».

Η αρμόδια τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «μετά την παράδοση της Επικουρικής Ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα, τον αποκλεισμό 200.000 χαμηλοσυνταξιούχων από το κοινωνικό μέρισμα, και το συνεχιζόμενο δράμα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, ο κυβερνητικός εμπαιγμός και η απαξίωση των συνταξιούχων συνεχίζεται». Καταλήγει σχολιάζοντας ότι «σε μία περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από την έξαρση της πανδημίας, την εκτόξευση της ακρίβειας και την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση της ΝΔ με τις αποφάσεις της οδηγεί σε συνεχή φτωχοποίηση των νοικοκυριών, των συνταξιούχων και των κοινωνικά αδύναμων». 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: