Μαγιορκίνης: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για όσα συμβαίνουν στην Κίνα | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Μαγιορκίνης: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για όσα συμβαίνουν στην Κίνα | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Θα συνεχίσει να μας απασχολεί και τον Φεβρουάριο η έξαρση των ιώσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα, με τα παιδιατρικά κυρίως νοσοκομεία να είναι γεμάτα μικρούς ασθενείς.

Διαβάστε επίσης: O ΠΟΥ ζητά «ρεαλιστικά» δεδομένα για την επιδημία στη Κίνα

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, την απέδωσε κυρίως στο γεγονός ότι μετά από 2 χρόνια περιορισμών λόγω του κοροναϊού, τα αντισώματα έχουν πέσει στον γενικό πληθυσμό. Προέβλεψε δε ότι όλη αυτή η κατάσταση δεν θα τραβήξει σε μάκρος, αλλά σίγουρα θα μας απασχολήσει και τον Φεβρουάριο.

Σε ότι αφορά τη συζήτηση που άνοιξε για τον αν θα πρέπει να καθυστερήσει η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία για λίγες ημέρες ακόμη, ο κ. Μαγιορκίνης, εμφανίστηκε αντίθετος, λέγοντας στον ΑΝΤ1, ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». Ο ίδιος  απηύθυνε έκκληση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο αν έχουν οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Για την κατάσταση στην Κίνα

Αναφερόμενος στην έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού, στην Κίνα, ο κ. Μαγιορκίνης, εξήγησε γιατί δε συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Κίνα οφείλεται κυρίως σε δυο λόγους ανέφερε. Αφενός, επειδή -λόγω των αντιδράσεων των πολιτών- οι Αρχές σταμάτησαν την πρακτική των μηδενικών κρουσμάτων και ο ιός άρχισε να κυκλοφορεί και αφετέρου επειδή η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ μικρή και τα εμβόλια στην Κίνα φαίνεται πως δεν είναι και πολύ αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Μαγιορκίνης: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για όσα συμβαίνουν στην Κίνα | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: