Μάλι: Οργάνωση συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση σε κυανόκρανους

Μάλι: Οργάνωση συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση σε κυανόκρανους

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Οργάνωση η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα πιθανόν βρισκόταν πίσω από την επίθεση της Παρασκευής στο Μάλι στην οποία τραυματίστηκαν 13 κυανόκρανοι του ΟΗΕ, σχεδόν όλοι γερμανοί στρατιωτικοί, ανέφερε χθες ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών (BND), ο Μπρούνο Καλ.
Δώδεκα Γερμανοί κι ένας Βέλγος, μέλη της δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι, τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες που οδηγούσε καμικάζι εναντίον προσωρινής θέσης.
Δεν έχει υπάρξει ως αυτό το στάδιο ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια.
Επρόκειτο για τη χειρότερη επίθεση που έχει διαπραχθεί εναντίον της γερμανικής στρατιωτικής αποστολής στο Μάλι, η οποία αριθμεί περίπου 900 μέλη.
Από το 2012, όταν ξέσπασε σύρραξη ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις από τη μια, αυτονομιστές αντάρτες και τζιχαντιστές του βορρά από την άλλη, το Μαλί έχει μπει σε μια ατελείωτη θύελλα, με χιλιάδες νεκρούς, άμαχους και αντιμαχόμενους, παρά την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και τις επεμβάσεις δυνάμεων του ΟΗΕ, χωρών της Αφρικής, καθώς και της Γαλλίας.
Οι αυτονομιστές υπέγραψαν συμφωνία ειρήνης το 2015. Αλλά στο Μάλι συνεχίζεται η δράση οργανώσεων που ορκίζονται πίστη είτε στην Αλ Κάιντα, είτε στο Ισλαμικό Κράτος, η βία μεταξύ κοινοτήτων και το λαθρεμπόριο κάθε λογής. Η βία έχει εξαπλωθεί και σε γειτονικές χώρες, στην Μπουρκίνα Φάσο και στον Νίγηρα.
Η MINUSMA, δύναμη με κάπου 18.300 μέλη, ανάμεσά τους 13.200 στρατιωτικούς, γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων, όπως και οι ένοπλες δυνάμεις του ίδιου του Μάλι και της Γαλλίας. Είναι η αποστολή του ΟΗΕ που υφίσταται τις περισσότερες απώλειες σε όλο τον κόσμο.

Φωτογραφία αρχείου

Μάλι: Οργάνωση συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση σε κυανόκρανους

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: