Μασάζ προσώπου: Τα χαλαρωτικά οφέλη, η διέγερση του λεμφικού και η μείωση των ρυτίδων

Μασάζ προσώπου: Τα χαλαρωτικά οφέλη, η διέγερση του λεμφικού και η μείωση των ρυτίδων

Το μασάζ προσώπου πέραν της χαλάρωσης που προσφέρει και της μείωσης των πονοκεφάλων, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει τη συμμετρία του προσώπου.

Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μασάζ προσώπου καθαρά για χαλάρωση είτε για τη θεραπεία μιας συγκεκριμένης πάθησης, υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Οι βασικοί τύποι του μασάζ

Υπάρχουν διάφοροι τύποι και τεχνικές μασάζ προσώπου που μπορείτε να κάνετε μόνες σας ή με την αρωγή ενός επαγγελματία.

Οι τεχνικές περιλαμβάνουν:

Λεμφική αποστράγγιση: Ωφελεί τα άτομα που εμφανίζουν πρήξιμο στο πρόσωπό τους, νιώθουν κόπωση, έχουν στρες και πάσχουν από ημικρανίες ή δερματικές διαταραχές.

Ρεφλεξολογία του προσώπου: Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και το κεφάλι. Βελτιώνει την υφή και την όψη του δέρματος, μειώνει την ένταση και χαλαρώνει τους μύες.

Σιάτσου: Η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιεί τη διαφορετική πίεση των δακτύλων στοχεύοντας στο ξεμπλοκάρισμα των μυών.

Σουηδικό: Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό μασάζ, το οποίο πραγματοποιείται με τις τεχνικές της ολίσθησης, της ζύμωσης, τις κρούσεις, τις εντριβές και τη δόνηση.

Θεραπευτικό: Ανακουφίζει από τους πόνους προκαλώντας χαλάρωση.

Acupressure: Η συγκεκριμένη τεχνική στοχεύει στη χαλάρωση των μυών, τη μείωση του πόνου και την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος.

Μασάζ αποσυμφόρησης των κόλπων: Το συγκεκριμένο μασάζ συμβάλει στην αποστράγγιση της βλέννας, στην ανακούφιση των πονοκεφάλων και στην ενίσχυση της κυκλοφορίας. Μπορείτε να το επιλέξετε τις περιόδους που η ιγμορίτιδα είναι σε ύφεση.

Εργαλείο Gua sha: Η συγκεκριμένη μέθοδος πραγματοποιείται με τη χρήση μιας πέτρας νεφρίτη για τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Massage

Τι θεραπεύει το μασάζ προσώπου

Μειώνει την ακμή: Το μασάζ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την εμφάνιση της ακμής καθώς συμβάλει στην αποβολή των τοξινών.

Ανακουφίζει τα άτομα με παθήσεις κροταφογναθικής άρθρωσης: Το μασάζ στο πρόσωπο μειώνει τον πόνο από τους σφιχτούς, φλεγμονώδεις ή επώδυνους μυς της γνάθου και ελαττώνει τους πονοκεφάλους και τον πόνο του αυτιού. Να σημειωθεί, πως το μασάζ για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ΚΓΔ μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με ασκήσεις γνάθου.

Ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας: Το μασάζ προσώπου μπορεί να είναι μόνο το «εισιτήριο» αν θέλετε φωτεινό, λαμπερό δέρμα. Έρευνα του 2002 διαπίστωσε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: