Με 17,2% στην Premia/Pasal ο σουηδικός όμιλος Fastighets AB Balder

Alpha: Στοχεύει μονοψήφιο ποσοστό "κόκκινων δανείων"

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Διευρύνεται η μετοχική βάση και ενισχύεται η κεφαλαιακή ισχύς της εισηγμένης εταιρείας ακινήτων Premia (πρώην Pasal), στην οποία μπαίνει ως στρατηγικός επενδυτής ο σουηδικός κολοσσός Fastighets AB Balder, αποκτώντας συμμετοχή 17,22%.

Ο σουηδικός όμιλος απέκτησε αυτό το ποσοστό καλύπτοντας μεγάλο μέρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε η Premia, Η ΑΜΚ  ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Εγινε με εισφορά μετρητών συνολικού ποσού 47,5 εκατ. ευρώ και εισφορά σε είδος (ακίνητα και μετοχές εταιρειών ακινήτων) αξίας 27,5 εκατ. ευρώ.

Οι Ελληνοσουηδοί επιχειρηματίες αδελφοί Γεωργιάδη που ελέγχουν την Premia  μέσω της εταιρείας Sterner Stenhus,  παραμένουν πλειοψηφούντες μέτοχοι, αλλά το ιδιοκτησιακό σχήμα διευρύνεται, με την είσοδο του σουηδικού ομίλου και Ελλήνων επιχειρηματιών που εισέφεραν ακίνητα στην ΑΜΚ.

Παράγοντες του κλάδου εκτιμούν ότι η απόκτηση του 17,22% από την Fastighets AB Balder, αποτελεί το πρώτο βήμα δραστηριοποίησης του σουηδικού ομίλου στην ελληνική αγορά. Θα ακολουθήσει αύξηση της στρατηγικής συμμετοχής στην εισηγμένη εταιρεία, αλλά και αυτόνομη δραστηριοποίηση του ομίλου με τοποθετήσεις σε αστικά και τουριστικά ακίνητα.

Η Fastighets AB Balder ανήκει στον πολυεκατομμυριούχο Eric Selin και συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ομίλους της Σουηδίας στον χώρο του real estate. Κατέχει χαρτοφυλάκιο ακίνητων αξίας 16,5 δισ. ευρώ. Οι τοποθετήσεις της εστιάζονται κυρίως στους τομείς κατοικιών και ξενοδοχείων.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: