Με 900 άμεσους και έμμεσους εκθέτες και έμφαση στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα η 85η ΔΕΘ

Με 900 άμεσους και έμμεσους εκθέτες και έμφαση στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα η 85η ΔΕΘ

Mε περισσότερους από 900 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από 15 χώρες, με εκτίμηση για εξαψήφιο αριθμό επισκεπτών, αλλά και με συναυλίες στο «Παλέ ντε Σπορ», θα πραγματοποιηθεί φέτος με φυσική παρουσία – παρά τις αντιξοότητες λόγω πανδημίας – η 85η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία μπορεί μεν αυτονόητα να έχει μικρότερα μεγέθη, σε σχέση με την προπανδημική του 2019, αλλά στόχος είναι να μείνει στην ιστορία ως η πρώτη Covid-free μεγάλη διοργάνωση στην Ευρώπη.

Ούσα αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η φετινή διοργάνωση έχει ως «αφιερωματική» Περιφέρεια αυτή της Πελοποννήσου, στο περίπτερο της οποίας θα εκτίθενται πρωτότυπα εκθέματα – όπλα και φορεσιές – του Αγώνα, ενώ στο περίπτερο 13 θα παρουσιαστούν η ιστορική συνέχεια και οι προοπτικές ανάπτυξης και των 13 ελληνικών περιφερειών.

Πέρα όμως από το παρελθόν, έμφαση δίδεται στο παρόν και το μέλλον, καθώς και στην επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία, μεταξύ άλλων μέσω του θεματικού αφιερώματος «Ελλάδα και επιχειρηματικότητα», στο οποίο η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων θα συμμετάσχει με 42 επιμελητήρια από όλη τη χώρα και 215 επιχειρήσεις-μέλη τους, καθώς και των αφιερωμάτων στην ψηφιακή Ελλάδα, στα ελληνικά πανεπιστήμια (στο αφιέρωμα «Akademia» οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τεχνλογικά έργα νέας γενιάς όπως drones και ρομποτικά συστήματα) και στην ενέργεια και την αυτοκίνηση-ηλεκτροκίνηση (για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στο αφιέρωμα «Auto-Motion» ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποιοι μάλιστα θα παραμείνουν στον χώρο για τη μελλοντική εξυπηρέτηση οχημάτων). Οι 15 ξένες χώρες που θα είναι φέτος παρούσες στη ΔΕΘ, άμεσα ή έμμεσα, πρόσθεσε, είναι οι εξής: Κύπρος, Βιετνάμ, Αρμενία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Ρουμανία, Ιταλία, Ρωσία, Σερβία, Μάλτα, Βουλγαρία και Γερμανία.

«Στην ιστορία» για τρεις λόγους. Και με Covid-free συναυλίες

«Η 85η ΔΕΘ είναι μια έκθεση που θα μνημονεύεται στην ιστορία του εθνικού εκθεσιακού φορέα για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι διεξάγεται υπό συνθήκες Covid-Free, όσον αφορά τους επισκέπτες της. Ο δεύτερος είναι ότι η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που αποτέλεσε καμπή για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας. Κι ο τρίτος είναι ότι στην 85η ΔΕΘ θα παρουσιαστεί το μέλλον της ΔΕΘ» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, γνωστοποιώντας πως την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η νικήτρια…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: