Με το αρματαγωγό «Λέσβος» η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

Με το αρματαγωγό «Λέσβος» η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

Όπως και τον Αύγουστο του 2020, όταν η Ελλάδα ήταν η πρώτη που έφθασε στη Βηρυτό, 18 μόλις ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη, έτσι και τώρα η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα στη διεθνή έκκληση για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το υπουργείο Εξωτερικών κινητοποίησε τον ιδιωτικό τομέα και συντόνισε τη συλλογή βοήθειας από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες εκδήλωσαν με γενναιοδωρία την αλληλεγγύη τους στον λαό του Λιβάνου.

Την ευθύνη υλοποίησης της δράσης, με οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ανέλαβε η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής υπό την εποπτεία του υφυπουργού αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, ενώ σημαντικό ρόλο επίσης διαδραμάτισαν η πρεσβεία Λιβάνου στην Αθήνα και η πρεσβεία μας στη Βηρυτό.

Στις ποσότητες που διέθεσε ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος προστέθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης που απέστειλαν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η προσπάθεια της χώρας μας πραγματοποιήθηκε εν μέσω ενός δύσκολου θέρους, ενώ ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα και γενναιόδωρα, τη στιγμή που φυσικές καταστροφές έπλητταν την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Συνολικά συνελέγησαν 417 παλέτες με τρόφιμα, νερά, βρεφικές και παιδικές τροφές, είδη προσωπικής υγιεινής, αναλώσιμα για προστασία από Covid-19, φάρμακα καθώς και ιατρικά και νοσοκομειακά είδη. Επίσης εστάλησαν σημαντικές ποσότητες στρατιωτικού υλικού, ειδών ένδυσης και ανταλλακτικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε λιτή τελετή παράδοσης της βοήθειας στη Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος. Κατόπιν πρόσκλησης του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, παρευρέθησαν ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Σμυρλής, ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής Αλέξανδρος Διακόπουλος και η επιτετραμμένη της πρεσβείας Λιβάνου στην Αθήνα Rania Abdallah.

Τη βοήθεια θα μεταφέρει στη Βηρυτό το αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: