Μείωση ωραρίου: «Όχι» των υπόλοιπων Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης στην πρόταση του ΕΣΘ

Μείωση ωραρίου: «Όχι» των υπόλοιπων Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης στην πρόταση του ΕΣΘ

«Αυξάνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και δημιουργεί πρόβλημα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο GRTimes τα προεδρεία.

Κάθετα αρνητική είναι η στάση των υπολοίπων Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης, στην πρόταση που κατέθεσε προ ημερών η ηγεσία του ΕΣΘ περί μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια. «Αυξάνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και δημιουργεί πρόβλημα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο GRTimes τα προεδρεία.

«Η πρώτη αντίδραση του Συλλόγου μας απέναντι σε αυτή την πρόταση ήταν αρχικά «παγωμάρα». Διότι έπεσε στο τραπέζι, χωρίς καμιά διεργασία, χωρίς να γίνει δημόσια διαβούλευση. Και σε δεύτερη ανάγνωση όμως, είμαστε κατά βάση αρνητικοί καθώς θεωρούμε ότι αυξάνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό» τονίζει αρχικά στο GRtimes, o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Σαράντης Θεοδοσιάδης.

Ο τελευταίος προσθέτει επίσης πως «πρέπει να σκεφτούμε και λίγο τον κόσμο που όλες τις υπόλοιπες ώρες εργάζεται και πρέπει να κάνει τα ψώνια του. Επίσης επέρχεται ένα ντόμινο το οποίο καλύπτει πολλούς κλάδους όπως την εστίαση, ενώ τα σβηστά φώτα, προκαλούν εγκληματικότητα η οποία στον δήμο μας είναι ήδη αυξημένη».

«Εάν επρόκειτο για μια πρόταση της κυβέρνησης, την οποία θα μπορούσε να τη στηρίξει ολόκληρος ο εμπορικός κόσμος, τότε ναι. Από αυτό όμως μέχρι του να πετάει ο καθένας την ιδέα του, απέχουμε πολύ» συμπλήρωσε.

Δημιουργεί πρόβλημα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων

«Δε συμφωνούμε με αυτή την μεθοδολογία που πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με σκοπό την εξοικονόμηση στην ενέργεια. Πρώτα – πρώτα δημιουργούνται δυσεπίλυτα προβλήματα που αφορούν το κομμάτι των εργαζομένων. Τη μισθοδοσία και το ωράριο» τονίζει επιπροσθέτως στο GRTimes, o αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορδελιού – Ευόσμου, Βλάσης Νικολαΐδης.

Ο τελευταίος μάλιστα αναρωτιέται: «Δεν θα ήταν άραγε προτιμότερο να υπάρξει μια συνεννόηση από όλα τα συλλογικά όργανα του εμπορικού κόσμου, με στόχο να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια από το κράτος, από το να εφαρμόσουμε απλά μια τέτοια πρόταση που αφορά το μειωμένο ωράριο;».

Κάθετα αρνητικοί

Ομοίως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Ερμής», Σταύρος Κριτσιάνης υπογραμμίζει την ανάγκη Νομοθετικής Ρύθμισης από την πλευρά του κράτους που θα στηρίζει όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις.

«Έχουμε προχωρήσει σε διαβούλευση για τη συγκεκριμένη πρόταση, έχουμε ακούσει σχόλια από τα μέλη μας και αυτό που μπορώ να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: