Μελβούρνη – Αρση μέτρων παρά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Αυστραλία – Η Μελβούρνη ετοιμάζεται να βγει από το lockdown παρά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

Η Μελβούρνη θα βγει από το πολύμηνο lockdown για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κοροναϊού την επόμενη εβδομάδα, χάρη στον ταχύτερο του προσδοκωμένου εμβολιασμό του πληθυσμού για την COVID-19, ανακοίνωσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτόριας, ο Ντάνιελ Άντριους. Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν, παρότι η πολιτεία κατέγραψε σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Στη χειρότερη μέρα αφότου εκδηλώθηκε το τρέχον ξέσπασμα, που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα, στη Βικτόρια ανακοινώθηκε σήμερα πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.297 κρούσματα, από 1.571 την προηγουμένη. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε οποιαδήποτε πολιτεία ή περιοχή της Αυστραλίας αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της. Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν 11 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων του τρέχοντος ξεσπάσματος να φθάνει τους 125 νεκρούς.

Πώς το «κουτί της Πανδώρας» άναψε φωτιές στην Κύπρο

Όμως η έξαρση αυτή καταγράφηκε την ώρα που το ποσοστό του ενήλικού πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί πλήρως στη Βικτόρια πλησιάζει το 70%, δηλαδή το όριο αφού ξεπεραστεί το οποίο οι αρχές έχουν υποσχεθεί να χαλαρώσουν τα μέτρα. Ο στόχος αναμενόταν αρχικά να επιτευχθεί την 26η Οκτωβρίου. Ωστόσο σήμερα το ποσοστό βρίσκεται στο 62%.

«Θα τηρήσουμε τον οδικό χάρτη» για το άνοιγμα της Μελβούρνης, είπε ο κ. Άντριους. «Εμβολιαστείτε και θα ανοίξουμε», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην πρωτεύουσα της Βικτόριας.

Τα περισσότερα κρούσματα διαγνώστηκαν στη Μελβούρνη. Ωστόσο, η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πόλη θα αρθεί επίσης, ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανοίξουν με προϋπόθεση ότι θα τηρούν αυστηρά τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Περισσότερα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν ή θα χαλαρώσουν όταν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών φθάσει το 80% και το 90%.

Μείωση μολύνσεων στο Σίδνεϊ

Το Σίδνεϊ, όπου διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα, στα μέσα Ιουνίου, συνεχίζει παράλληλα να καταγράφει τάση μείωσης των μολύνσεων. Οι μολύνσεις στη Νέα Νότια Ουαλία υποχώρησαν περαιτέρω τις προηγούμενες 24 ώρες στις 406. Είχαν φθάσει τα 1.599 στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η πόλη βγήκε από το δικό της lockdown, διάρκειας εκατό και πλέον ημερών, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, και ενδέχεται να απολαμβάνει περισσότερες ελευθερίες από τη Δευτέρα, μία εβδομάδα νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, καθώς το ποσοστό των πολιτών άνω των 16 ετών που έχει εμβολιαστεί πλήρως…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: