ΜέΡΑ25 Ο κ. Πλεύρης επέρριψε τις ευθύνες για τις ελλείψεις φαρμάκων σε γιατρούς και γονείς αντί να τις αναλάβει

«Οι διαρκώς εντεινόμενες ελλείψεις φαρμάκων δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου “φυσικού φαινομένου”, ούτε αποτέλεσμα της ευθύνης των γιατρών και των γονέων όπως θέλησε να καταδείξει με το γνωστό δόγμα περί “ατομικής ευθύνης” ο υπουργός Υγείας του κ. Μητσοτάκη, κ. Πλεύρης», σημειώνει, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει, «οι ελλείψεις αυτές έχουν συγκεκριμένο λόγο και αιτία που ονομάζεται ιδιωτική κερδοσκοπική αγορά! Εφόσον λοιπόν οι χονδρέμποροι και οι πολυεθνικές του φαρμάκου ορίζουν την αγορά, έχουμε είτε εξαγωγές σκευασμάτων για αποκομιδή υψηλότερων κερδών, είτε μειούμενες εισαγωγές προς την Ελλάδα από τις πολυεθνικές, επίσης για τον ίδιο λόγο, το κέρδος. Η Πολιτεία οφείλει να παρέμβει, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της κερδοσκοπίας πάνω στο φάρμακο. Συνεπώς δεν μπορεί η Κυβέρνηση και ο κατά τα άλλα λαλίστατος Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, να κρύβονται για τις τεράστιες ελλείψεις σε πολύ βασικά φαρμακευτικά σκευάσματα και να αποποιούνται τις τεράστιες και εγκληματικές – για άλλη μια φορά στο χώρο της υγείας – ευθύνες τους».

Κατά τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25, «απαιτείται εδώ και τώρα επανασύσταση της εθνικής φαρμακοβιομηχανίας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών φαρμάκων, αλλά και τη δυνατότητα άμεσης κινητοποίησης προς κάλυψη απρόβλεπτων έκτακτων αναγκών (π.χ. πανδημία), αυστηροποίηση της νομοθεσίας με στόχο την κάλυψη κατά προτεραιότητα των αναγκών του πληθυσμού, με βάση τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, απλούστευση διαδικασιών εισαγωγής καινοτόμων φαρμάκων και υποχρέωση αύξησης του διατηρούμενου στοκ. Δεν είναι “οι γιατροί που συνταγογραφούν” και “οι γονείς που στοκάρουν” το πρόβλημα, αλλά η Μητσοτάκης Α.Ε. που αρνείται να βάλει χέρι στους ολιγάρχες που κερδοσκοπούν ακόμα και στο χώρο του φαρμάκου, αδιαφορώντας φυσικά για την υγεία του πληθυσμού της χώρας μας», καταλήγει στη δήλωσή του ο Μ. Κριθαρίδης.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: