ΜέΡΑ25: Παράλογα, ανεφάρμοστα και διχαστικά τα «προνόμια» των εμβολιασμένων

ΜέΡΑ25: Παράλογα, ανεφάρμοστα και διχαστικά τα «προνόμια» των εμβολιασμένων

«Παράλογα και ανεφάρμοστα», χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 τα «προνόμια» για τους εμβολιασμένους και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τακτική «διχασμού της κοινωνίας».

Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ορισμένα δήθεν “προνόμια” για τους εμβολιασμένους, τη στιγμή που ο εμβολιασμός βρίσκεται στο 35%, περίπου, του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού και άρα δεν μπορεί ούτως ή άλλως και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο καθολικά».

‘Αλλωστε, προσθέτει, «η ίδια η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λόγω της αποτυχίας της στον εμβολιαστική και όχι μόνο διαδικασία, θέτει εναλλακτικά το κριτήριο των τεστ καθιστώντας το κριτήριο του εμβολιασμού έναν ακόμα τραγέλαφο στην διαχείριση της πανδημίας από πλευράς της». Επισημαίνει επίσης, ότι «το να προσπαθείς να πείσεις τους δύσπιστους απέναντι στον εμβολιασμό, απειλώντας τους με τιμωρητικές λογικές, δεν βοηθάει ούτε τους εμβολιαστικούς σκοπούς, απλώς αναπαράγει τον αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που διαρκώς θέτει εν αμφιβολία τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «ούτε όμως και η δημιουργία ενός άτυπου σώματος καταστηματαρχών-χωροφυλάκων που θα αναγκάζονται να εφαρμόζουν παράλογα και ανεφάρμοστα μέτρα, χωρίς να είναι ο ρόλος τους αυτός, ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του φιάσκου της κυβέρνησης». Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι «απέναντι σε όλες αυτές τις “λογικές” του διχασμού της κοινωνίας που επιλέγει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, απαιτούμε να αναλάβει επιτέλους η ίδια την δική της ατομική ευθύνη και να πράξει όλα όσα ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει (δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ και καθολικού εμβολιασμού, ενίσχυση του ΕΣΥ κλπ)».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: