ΜέΡΑ25: Πλήρης παραίτηση της κυβέρνησης που ευθύνεται για το υγειονομικό φιάσκο

To ΜέΡΑ25 στηρίζει τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της COSCO

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25. Τονίζει ότι «μαύρα εξακολουθούν να είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα που συνεχώς επιδεινώνονται χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης». Ταυτόχρονα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «την ώρα που κρούσματα, διασωληνωμένοι ασθενείς και θάνατοι ασθενών αυξάνονται καθημερινά, όλο και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στο φως που δείχνουν την πλήρη παραίτηση της κυβέρνησης που ευθύνεται για το υγειονομικό φιάσκο».

Στην κατεύθυνση αυτή, σημειώνει το ΜέΡΑ25, «η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έκανε λόγο για εξαιρετική πίεση στα νοσοκομεία δηλώνοντας μάλιστα πως το οξυγόνο τελειώνει σε ένα 24ωρο αντί για μία εβδομάδα. Παράλληλα, ο καθηγητής Βασιλακόπουλος μίλησε για κλίνες ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές και προσωπικό ξεγυμνώνοντας την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση τη στιγμή που ασθενείς χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ».

«Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, εξήγγειλε πως από τη Δευτέρα, αν χρειαστεί θα προβεί σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών», επισημαίνει το ΜέΡΑ25 και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Αδυνατούμε να καταλάβουμε τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να «χρειαστεί» να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και να συμβάλουν ουσιαστικά μετά από ενάμιση χρόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: