Μέρκελ για lockdown: Υπαρξιακής σημασίας το διάστημα έως τα μέσα Μαρτίου

Μέρκελ για lockdown: Υπαρξιακής σημασίας το διάστημα έως τα μέσα Μαρτίου

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

«Υπαρξιακής» σημασίας χαρακτήρισε το διάστημα μέχρι τα μέσα Μαρτίου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας νωρίτερα  την απόφαση ομοσπονδίας και κρατιδίων για παράταση του αυστηρού lockdown τουλάχιστον έως τις 7 Μαρτίου.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε κυρίως στις παραλλαγές κορωνοϊού, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να «πάρουν το πάνω χέρι».

Για τη λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών, θα ληφθούν αποφάσεις τις επόμενες ημέρες από τις τοπικές κυβερνήσεις.

Ήδη κάποια κρατίδια, όπως η Σαξονία, έχουν ανακοινώσει την επαναλειτουργία τους από τις 15 Φεβρουαρίου.

Η καγκελάριος δήλωσε ότι η ίδια θα προτιμούσε η επιστροφή των μαθητών στο σχολείο να γίνει από την 1η Μαρτίου και μετά, καθώς, όπως είπε, τότε φαίνεται ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας θα έχει πέσει κάτω από το όριο των 50.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δεν ήταν τελικά εύκολο να επιβληθεί στους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων. Εφόσον ο δείκτης έχει πέσει πράγματι κάτω από το 50, την 1η Μαρτίου θα λειτουργήσουν και πάλι τα κομμωτήρια, ενώ τα καταστήματα λιανικής πώλησης θα μπορούν να ανοίξουν μόνο όταν ο συγκεκριμένος δείκτης περιοριστεί σταθερά κάτω από το 35.

Και πάλι, θα ισχύει ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 20 τετραγωνικά, διευκρινίστηκε.

Με το νέο όριο στα 35 κρούσματα, μπορεί να εξεταστεί και η υπό προϋποθέσεις επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και σημείωσε ότι η κατάσταση θα αναθεωρηθεί στις 3 Μαρτίου, σε νέα τηλεδιάσκεψη.

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, αυτά θα πρέπει «να εγκαταλειφθούν», είπε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κατάσταση έχει πλέον λάβει μια συγκεκριμένη μορφή, αλλά «δεν είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να πούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα ήδη μήνες νωρίτερα».

Υπάρχει, σημείωσε, «μεγάλη αβεβαιότητα» γύρω από τις παραλλαγές του στελέχους του κορωνοϊού και κυρίως σχετικά με το ποια τελικά θα επικρατήσει.

«Θα έχουμε έναν νέο ιό και θα ζήσουμε με έναν νέο ιό. Και για αυτό πρέπει να πάμε τον αριθμό των κρουσμάτων κάτω, κάτω, κάτω», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ τόνισε από την πλευρά του το παράδοξο του «να πηγαίνουμε καλύτερα, αλλά να χειροτερεύει η διάθεσή μας» και επισήμανε ότι «για να κλείσεις απαιτείται θάρρος, για να ανοίξεις όμως χρειάζεται εξυπνάδα».

Σκοπός μας είναι η προσοχή ταυτόχρονα με προοπτική, δήλωσε και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να αποφευχθούν τα «μπρος – πίσω», ενώ, αναφερόμενος στο νέο όριο των 35 κρουσμάτων, έκανε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: