Μεταναστευτικό: “Να αναθεωρηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ”- Πρ.Εμφιετζόγλου

Μεταναστευτικό: "Να αναθεωρηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ"- Πρ.Εμφιετζόγλου

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Μεταναστευτικό: "Να αναθεωρηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ"- Πρ.Εμφιετζόγλου

Γράφει ο

Δρ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Μεταναστευτικό: "Να αναθεωρηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ"- Πρ.Εμφιετζόγλου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

«Δόξα σοι ο Θεός». Επιτέλους, «η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα». Και κατόπιν τούτου θα σκεφθούν δύο και τρείς φορές οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, οι Σύροι, οι Ιρακινοί και οι Σομαλοί να ξοδεύσουν τις λίγες αιματηρές οικονομίες τους για να τις δώσουν στους Τούρκους «δουλέμπορους» για να τους στείλουν στην Ελλάδα, όταν η υποβολή ασύλου θα απορριφθεί άμεσα και θα πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία άφραγκοι.

Οφείλω να συγχαρώ την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον κο Μηταράκη και την κα Βούλτεψη που προώθησαν αυτήν την απόφαση παρά τις …αντιδράσεις, ως και τον κο Δένδια που ενίσχυσε και συνυπέγραψε την σχετική ΚΥΑ. 

Αλλά γεννάται το ερώτημα: Αυτή η απλή απόφαση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί δεν ελήφθη πριν από 6-7 χρόνια; Άλλωστε η απόφαση αυτή δεν προσκρούει σε οιαδήποτε αρνητική διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η άγνοια, η αφελής ιδεοληψία, η πλήρης έλλειψη στρατηγικής και εκτίμησης επιπτώσεων κυριάρχησε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από το αμίμητο της κας Τασίας «ότι λιάζονται» ως την συνεχή προσπάθεια του Λιμενικού μας να σώσει δήθεν τους πρόσφυγες, ενώ στην ουσία έπεφτε στην παγίδα των Τούρκων, που τους μετέφεραν μέχρι τα θαλάσσια σύνορα και από εκεί τους παρελάμβαναν οι Λιμενικοί μας για να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στα νησιά μας. Και γέμισε η Ελλάδα και γέμισε και η Ευρώπη, κυρίως η Γερμανία, από πρόσφυγες και μετανάστες που περπατούσαν την διαδρομή της ντροπής Τουρκία, Ελλάδα, Σκόπια, Σερβία, Αυστρία, Γερμανία.

Τέτοια ανικανότις, τόση αφέλεια! Και κάποιοι έλεγαν ότι εμείς οι Έλληνες είμασταν έξυπνοι και οι Τούρκοι καθυστερημένοι. Ο σουλτάνος χαμογελούσε και φούσκωνε από αυτοϊκανοποίηση. Και τα έπαιρνε από παντού. Και από τους δυστυχισμένους της Ανατολής που ζητούσαν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και από τους Ευρωπαίους που τον πλήρωναν διότι  κρατούσε δήθεν τους «πρόσφυγες» στη χώρα του. Όταν αργότερα μας έκλεισαν τα σύνορα στην Ειδομένη με τους Σκοπιανούς, μας γέμισαν στρατόπεδα προσφύγων στα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου και σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Οι Σκοπιανοί έκαναν την δουλειά και πήραν και τις Πρέσπες! 

Και όταν εδήλωνα ότι οι εφόσον οι χώρες της Ε.Ε. δεν δέχονται ομοιόμορφη κατανομή, ότι έπρεπε να κλείσουμε τα σύνορα, οι διάφοροι εθνομηδενιστές με αποκαλούσαν εθνικιστή!!!

Ποιος όμως θα πληρώσει για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και τις επιπτώσεις στο μέλλον; Επί του ερωτήματος «Αιδήμων σιωπή».

Και έπρεπε να γίνει «βρώμικη» υβριδική επιχείρηση του Ερντογάν στον Έβρο για να ξυπνήσει η Ελληνική Κυβέρνηση και να μάθει ο κος Τσίπρας ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Αργότερα έμαθε και “τι εστί Ίλιντεν”.

Θυμάμαι την ρήση του αμφιλεγόμενου αλλά αναμφίβολα ευφυούς Θεόδωρου Πάγκαλου «Η Γερμανία είναι γίγας με μυαλό νάνου». Βέβαια ο Θόδωρος αναγκάστηκε να ανακαλέσει αλλά η πραγματικότητα παραμένει. Δυστυχώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας μεγάλος οικονομικός παράγων αλλά πολιτικά παραμένει «νάνος». 

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: