Μετοχές με discount 72%(!) δίνει η Alpha Bank σε ανώτερα στελέχη της

300 εκατ. άντλησε η Alpha Bank με ομολογιακή έκδοση επιτοκίου 3%

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

 Πλουσιοπάροχα ανταμείβει τα ανώτερα στελέχη της η Alpha Βank, παρέχοντας τους κίνητρα απόδοσης: Στο πλαίσιο προγράμματος stock options, τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες μετοχές της σε τιμή 72%(!) χαμηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή, υπό τον όρο ότι θα τις διακρατήσουν τουλάχιστον 12 μήνες.

Το ΔΣ της τράπεζας αποφάσισε την Πέμπτη να δοθούν σε 104 ανώτερα στελέχη του ομίλου  5.297.802 “Δικαιώματα Προαίρεσης”, δηλαδή δικαιώματα απόκτησης ισάριθμων μετοχών (περίπου 50.900 μετοχών ανά δικαιούχο).

Η τιμή διάθεσης θα είναι 0,30 ευρώ, περίπου 72% χαμηλότερη από τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής την ημέρα που ελήφθη η απόφαση (1,07 ευρώ)..

Η άσκηση των δικαιωμάτων μπορεί να γίνει τμηματικά σε 4 στάδια, τον Ιανουάριο κάθε επόμενου έτους.Τον αμέσως επόμενο μήνα (Ιανουάριο 2022) οι δικαιούχοι μπορούν να πάρουν κατά μέσο όρο 12.725 μετοχές ο καθένας προς 0,30 ευρώ, ενώ η τρέχουσα τιμή στο ταμπλό κυμαίνεται στα 1,05 ευρώ. Θα έχουν δηλαδή αμέσως κέρδος 250%(!), αλλά δεν θα μπορούν να το εισπράξουν, καθώς αναλαμβάνουν τη δέσμευση ότι δεν θα ρευστοποιήσουν πριν από την παρέλευση 12μήνου.

Επισημαίνεται ότι για 14 από τους 104 δικαιούχους ισχύει η απαγόρευση “πρόσθετων μεταβλητών αποδοχών” (bonus ban Perimeter), που προβλέπεται στον μνημονιακό νόμο  3864/2010.  Σ’ αυτούς τα δικαιώματα απόκτησης μετοχών δίνονται υπό την αίρεση ότι θα αλλάξει ή θα τροποποιηθεί αυτή η απαγορευτική διάταξη, ώστε να μπορούν να τα ασκήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: