Μια Μέρα Πριν, της Ιώς Αρματά στο Studio Μαυρομιχάλη – Monopoli.gr

Μια Μέρα Πριν, της Ιώς Αρματά στο Studio Μαυρομιχάλη - Monopoli.gr

«Μια Μέρα Πριν» κλείσουν τα θέατρα τον Νοέμβριο του 2020 εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, το έργο της Ιώς Αρματά έκανε μία και μοναδική παράσταση στο Θέατρο ΠΚ στις 2 Νοεμβρίου. Τα δεδομένα άλλαξαν, ο καιρός πέρασε αλλά η Ομάδα «π» (Pi Synergy) συνεχίζει δυναμικά και φέτος το έργο παρουσιάζεται στο Studio Μαυρομιχάλη με νέα σύνθεση από τις 6 Οκτωβρίου για λίγες παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.
Το έργο:
Με αφορμή την τυχαία συνάντηση δύο συνεπιβατών σε ένα συρμό χαρτογραφείται η σχέση του ατόμου με το σκοτεινό εσωτερικό του, έχοντας φόντο μια κοινωνία στείρα και αδιάφορη για τις προσωπικές ματαιώσεις και τα πάθη του.
Τι συμβαίνει μέσα στο συρμό αλλά και το μυαλό των συνεπιβατών; Μια ατμόσφαιρα μυστηρίου δημιουργείται… θα βρεθεί τελικά απάντηση για το αίνιγμα που ξετυλίγεται;
Η ωμότητα σε συνδυασμό με το χιούμορ της συγγραφέως και του σκηνοθέτη, συνθέτουν μια παράσταση με μπεκετικά στοιχεία, τοποθετώντας κάτω από το μικροσκόπιο καίρια κοινωνικά θέματα που εξαιτίας της παραπληροφόρησης, βρίσκονται στο περιθώριο ή στην αφάνεια και καθιστώντας και εμάς τους ίδιους «συνταξιδιώτες» με τους ήρωες στο ταξίδι μέσα στη ζωή, όπου ο καθένας φέρει και κουβαλάει μαζί του το δικό του φορτίο.
Μια Μέρα Πριν
Λίγα λόγια για την θεατρική ομάδα:
Η Θεατρική Ομάδα «π» (Pi Synergy) που όραμά της είναι να εφεύρει μια καινούργια προσέγγιση στο κλασικό και ευρέως γνωστό θεατρικό πρότυπο, επεξεργάζεται σε αυτήν την πρώτη της θεατρική απόπειρα την ανθρώπινη δυστοπία, συνθέτοντας έναν απλό και κατανοητό καμβά πάνω στη θεατρική σκηνή, όπου εμβόλιμα και ηθελημένα θα γίνει μια σκιαγράφηση των προσώπων χωρίς χαρακτηρισμούς ή υποδείξεις. Σχολιάζοντας αυτά που είναι ήδη γνώριμα αλλά ανείπωτα και προκαλώντας τη σκέψη του θεατή, στοχεύει στο να του θέσει καίρια διλήμματα προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος τη θέση του απέναντι στα τεκταινόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου στο Studio Μαυρομιχάλη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συγγραφέας: Ιώ Αρματά

Σκηνοθεσία: Τάσος Φραγκιάς

Σκηνικά: Γιώργος Λιντζέρης
Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης
Μουσική Διεύθυνση: Whodoes
Φωτισμοί: Απόστολος Τσατσάκος
Χορογραφία: Δέσποινα Λυκομήτρου
Παίζουν: Γιώργος Πέππας,
Βίκυ Μπόλοση, Νίκος Παπαδάκης, Φωτεινή Βασιλειάδου, Αλέξανδρος Κουφαδάκης, Δέσποινα Γρέκα
Διάρκεια: 70′
Τιμές Εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος), 8 € (μειωμένο, φοιτητικό), 5€ (ατέλειες)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Τετάρτη 6 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
Σενάριο: Τάσος Φραγκιάς
Πληροφορίες: 21 0645 3330
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: