Μια πολική αρκούδα θηλάζει τα μωρά της για πάνω από 7 μήνες χωρίς να φάει

Μια πολική αρκούδα θηλάζει τα μωρά της για πάνω από 7 μήνες χωρίς να φάει

Οι θηλυκές πολικές αρκούδες στον κόλπο Hudson, περνούν αξιοσημείωτες περιόδους νηστείας και μάλιστα την μεγαλύτερη πιο γνωστή περίοδο από οποιοδήποτε άλλο είδος θηλαστικών. Αυτή η περίοδος νηστείας κατά μέσο όρο συμβαίνει περίπου 180 έως 186 ημέρες.
Στον κόλπο Hudson, οι έγκυες αρκούδες μπορούν να μείνουν νηστικές για 240 ημέρες. Η μακρά περίοδος νηστείας καθιστά αυτό το είδος ιδιαίτερα ευάλωτο σε περιβαλλοντικές αλλαγές, όπως το θερμό κλίμα, γεγονός που μειώνει τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους για να δημιουργήσουν τα αποθέματα λίπους που χρειάζονται για να επιβιώσουν νηστικές και να φέρουν σε πέρας μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

Όταν γεννιούνται τα μικρά, εξαρτώνται πλήρως από τη μητέρα τους. Μένουν στο κρησφύγετο μαζί της και τα θηλάζει με το πλούσιο γάλα της μέχρι την άνοιξη και μέχρι να εμφανιστούν αρχίζοντας να εξερευνούν τον κόσμο καθώς εκείνη βγαίνει στον πάγο για να πιάσει τις φώκιες που χρειάζεται για να αναπληρώσει το βάρος που έχει χάσει κατά τη διάρκεια της περιόδου που δεν έτρωγε τίποτε απολύτως.

Τα επόμενα δύο χρόνια, τα μικρά θα μάθουν από τη μητέρα τους πώς να πιάνουν τα ίδια τις φώκιες και να αναπτύσσουν τις άλλες δεξιότητες που απαιτούνται για να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν. Συνήθως τα μικρά μένουν με τη μητέρα τους μέχρι να γίνουν δυόμισι ετών, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μένουν για ένα χρόνο περισσότερο ή ένα χρόνο λιγότερο.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το θέμα εδώ

πηγή: National Wildlife Federation

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: