Μια βουτιά… σκέτο θρίλερ: Κολυμπούσε κάτω από τον πάγο και αποπροσανατολίστηκε!

Μια βουτιά... σκέτο θρίλερ: Κολυμπούσε κάτω από τον πάγο και αποπροσανατολίστηκε!

Ο Boris Oravec από τη Σλοβακία είναι ένας επαγγελματίας αθλητής του χόκεϊ, του ice cross και του crossfit, που λατρεύει να δοκιμάζει τα όριά του και να μοιράζεται τις περιπέτειές του με τους χιλιάδες followers του στα social media. O λογαριασμός του 31χρονου στο Instagram αποκαλύπτει την αγάπη του για τον αθλητισμό, καθώς ανεβάζει συνεχώς βίντεο που τον δείχνουν να προπονείται στο γυμναστήριο, να κολυμπά και να κάνει τα «μαγικά» του πάνω στον πάγο.
Υπάρχουν ωστόσο φορές που ακόμα κι ένας έμπειρος, επαγγελματίας αθλητής τα βρίσκει «μπαστούνια» δοκιμάζοντας κάτι καινούργιο ή δύσκολο. Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη πριν από περίπου έναν μήνα, όταν ο Oravec επιχείρησε να διανύσει κολυμπώντας μία απόσταση σε μία παγωμένη λίμνη στην περιοχή Vysoké Tatry. Το σχέδιο του νεαρού αθλητή ήταν να βουτήξει στα παγωμένα νερά από μία τρύπα στον πάγο και να βγει από μία άλλη, αρκετά μέτρα μακριά.
Τελικά όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε ο Oravec, αφού λίγο πριν φτάσει στην τρύπα της εξόδου αποπροσανατολίστηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει και να πάει ανάσα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι συνέβη:

Το βίντεο που διαμοιράστηκαν πολλοί χρήστες στα social media δείχνει τον αθλητή να προσπαθεί να προσανατολιστεί κάτω από τον πάγο, την ώρα που τα μέλη της ομάδας του προσπαθούν απεγνωσμένα να του υποδείξουν την «έξοδο», χτυπώντας τον πάγο πάνω από το κεφάλι του.

Ένας από αυτούς φαίνεται να προσπαθεί να σπάσει τον πάγο για να βγάλει έξω τον φίλο του, ο οποίος στο μεταξύ, διατηρώντας την ψυχραιμία του, καταφέρνει να βρει και να χρησιμοποιήσει ένα σχοινί κάτω από το νερό, το οποίο τελικά τον οδηγεί στην τρύπα απ’ όπου βούτηξε.

Το σχοινί αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας που σε αυτήν την περίπτωση αποδείχτηκε εξαιρετικά χρήσιμο – ίσως ακόμη και σωτήριο – για τον 31χρονο.

Το κλιπ που ο Oravec ανέβασε στον λογαριασμό του συγκέντρωσε χιλιάδες views σε διάφορες πλατφόρμες, με πολλούς χρήστες να επαινούν την ψυχραιμία του επέδειξε ο αθλητής, σε αντίθεση με τα μέλη της ομάδας του που έδειξαν να καταλαμβάνονται από πανικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κολύμπι κάτω από τον πάγο και η βουτιές σε παγωμένα νερά μπορεί να έχουν τραγικά αποτελέσματα όταν πραγματοποιούνται από άτομα που δεν είναι αθλητές ή έμπειροι κολυμβητές και δεν λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα ενός άνδρα στην Ουκρανία που…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: