Μια «υπερηχητική» απειλή για τις ΗΠΑ – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Μια «υπερηχητική» απειλή για τις ΗΠΑ - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Μετά και την ιστορική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη αναγορεύοντας σε απόλυτο άρχοντα τον Σι Τζινπίνγκ, είναι πλέον περισσότεροι εκείνοι που θεωρούν ότι το ξέσπασμα του επόμενου πολέμου ανάμεσα σε κάποιες από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία κ.λπ.) δεν έχει να κάνει με το «εάν», αλλά με το «πότε».

Αλλωστε, ο ισχυρός άνδρας και αδιαφιλονίκητος ηγέτης της Κίνας δεν έκρυψε τη μεγάλη φιλοδοξία του: Εάν ο Μάο Τσετούνγκ αποκατέστησε την περηφάνεια της απέναντι στους παραδοσιακούς ιμπεριαλιστές και ο Ντενγκ Σιαοπίνγκ της άνοιξε τον δρόμο για να πλουτίσει, ο ίδιος θέλει να την εδραιώσει στη θέση της παγκόσμιας υπερδύναμης, αποκαθηλώνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δημοσκόπηση Metron Analysis – Η μάχη του Κέντρου – Καμπανάκι για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ευκαιρία για το ΚΙΝΑΛ

Οσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη στρέφουν το δάχτυλό τους πότε προς την κατεύθυνση της Ταϊβάν και πότε προς τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα για να αποδείξουν ότι, πιθανότατα, αυτός είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Σίγουρα, πάντως, όλοι όσοι παρακολουθούν στοιχειωδώς τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο, συμφωνούν ότι ο επόμενος μεγάλος πόλεμος δεν θα έχει την ίδια μορφή με τους προηγούμενους που έχει ζήσει η ανθρωπότητα.

Ο πολλαπλασιασμός των κυβερνοστρατών και των δυνατοτήτων τους να πλήττουν ψηφιακά και να θέτουν εκτός λειτουργίας ζωτικά δίκτυα και λειτουργίες ολόκληρων κρατών, οι διαρκώς αυξανόμενες δυνατότητες και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στους σχεδιασμούς των επιτελείων και στη δράση στα πεδία των μαχών, καθώς και η ανάπτυξη μη επανδρωμένων, «αόρατων» και «έξυπνων» οπλικών συστημάτων – σε αέρα, θάλασσα και ξηρά – αποτελούν εξελίξεις που έρχονται να αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα. Σε όλα αυτά δε, έρχεται να προστεθεί και μια νέα «γενιά» υπερηχητικών και δύσκολα ανιχνεύσιμων από τα ραντάρ πυραύλων, τους οποίους ήδη αναπτύσσουν και δοκιμάζουν εντατικά διάφορες χώρες.

Δοκιμές, δοκιμές, δοκιμές…

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές σχετικές ειδήσεις. Η διπλή εκτόξευση του νέου πυραύλου Zircon από τη Ρωσία (από πλοίο επιφανείας και υποβρύχιο), η επιτυχημένη δοκιμή από την Κίνα ενός παρόμοιου όπλου – το οποίο μάλιστα μπορεί να φέρει πυρηνικές κεφαλές – όπως και η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσουν σε αυτόν τον τομέα μια σειρά χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα (που έχει επίσης προχωρήσει σε σχετικές δοκιμές) και η Ινδία,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: