Μιανμάρ : Νέα βίαιη επέμβαση του στρατού κατά διαδηλωτών | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Μιανμάρ : Νέα βίαιη επέμβαση του στρατού κατά διαδηλωτών – Δεκάδες τραυματίστηκαν

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Ο στρατός της Μιανμάρ διέλυσε τις σκηνές που είχαν στήσει διαδηλωτές κατά του πραξικοπήματος σήμερα, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα και στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές.

Η Μιανμάρ έχει βυθιστεί στο χάος μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου που έθεσε αιφνιδιαστικά τέλος σε μια παρένθεση δημοκρατίας στη χώρα και προκάλεσε διαδηλώσεις και απεργίες εναντίον της χούντας, παρά τη χρήση θανατηφόρας βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας.

https://www.tovima.gr/2021/04/07/society/apokalyptikos-pinakas-i-epimoni-ayksisi-ton-krousmaton-sto-trito-kyma-tou-covid-19/

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα που ο στρατός εισήλθε στον καταυλισμό των διαδηλωτών σήμερα στην πόλη Κάλε στην επαρχία Σαϊγκάνγκ, επίκεντρο των κινητοποιήσεων κατά της στρατιωτικής χούντας.

Μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι υπήρξαν θύματα, ενώ ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mizzima μετέδωσε ότι σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και ανήρτησε φωτογραφίες στο Facebook από φωτιά που είχε ξεσπάσει κοντά σε σταθμευμένα οχήματα και από στρατιώτες που κρατούσαν τουφέκια στον δρόμο.

Η δυνατότητα των νέων, που συμμετέχουν κυρίως στο κίνημα κατά της χούντας, να οργανώνονται και να μοιράζονται πληροφορίες μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης έχει περιοριστεί λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στο ίντερνετ.

Τα ιδιωτικά έντυπα μέσα έχουν επίσης αναστείλει την κυκλοφορία τους και οι διαδηλωτές προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να μεταφέρουν το μήνυμά τους, δημιουργώντας δικές τους εφημερίδες σε φυλλάδια Α4 τα οποία μοιράζουν καθημερινά στους πολίτες.

Χθες Τρίτη ο δρ Σάσα, που ηγείται μιας παράλληλης κυβέρνησης με τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης της Αούνγκ Σαν Σου Τσι και βουλευτές, δήλωσε ότι το νομικό του συμβούλιο θα υποβάλει σε διάφορες υπηρεσίες του ΟΗΕ στοιχεία για τις ωμότητες που διαπράττει ο στρατός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή έχει λάβει 180.000 στοιχεία και θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους ενός ανεξάρτητου ερευνητικού μηχανισμού για τη Μιανμάρ.

Περίπου 581 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τον στρατό και την αστυνομία, ενώ σχεδόν 3.500 άλλοι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατούμενων (AAPP).

Η χούντα χάνει τον έλεγχο

Εξάλλου οι στρατιωτικοί έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για εκατοντάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους καλλιτέχνες, μουσικούς και influencers.

Ο πιο γνωστός κωμικός της Μιανμάρ, ο Ζαργκανάρ,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: