Μιχ. Χρυσοχοϊδης: Για πρώτη φορά εκπονούμε δημόσια στρατηγική καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων

Μιχ. Χρυσοχοϊδης: Για πρώτη φορά εκπονούμε δημόσια στρατηγική καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων

«Για την Αστυνομία η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, όπως και κάθε μορφής εγκλήματος αποτελεί προτεραιότητα. Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπονεί δημόσια στρατηγική για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων», .τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την παρουσίαση της «Στρατηγικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων 2021-2025».

Η στρατηγική είναι η δέσμευση μας για μηδενική ανοχή στη χειρότερη μορφή εγκλήματος, σε αυτή που ανάγει τον άνθρωπο σε αντικείμενο εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος», συμπλήρωσε. 

«Η Αστυνομία κατάφερε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα και κυρίως εν μέσω πανδημίας, από το 2020 έως και σήμερα, να εξιχνιαστούν 19 υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Είκοσι πέντε θύματα απελευθερώθηκαν από τη σύγχρονη σκλαβιά των διακινητών, τα 12 εκατ. των οποίων είναι ανήλικα, ενώ 47 εγκληματίες οδηγήθηκαν στη φυλακή. Δεν σταματάμε, όμως, εκεί. Σήμερα αναλαμβάνουμε μια νέα πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων».

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ – HELLENIC POLICE

Οι λόγοι δημιουργίας κειμένου στρατηγικής

Τέσσερις είναι οι βασικοί λόγοι, όπως επισήμανε ο κ. Χρυσοχοϊδης, για τους οποίους χρειάζεται κείμενο στρατηγικής για την καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων. Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η στρατηγική είναι πλήρως εναρμονισμένη με το πλαίσιο των διεθνών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων και με τις αρχές και τη φιλοσοφία της νέας στρατηγικής της ΕΕ για αυτή τη μορφή εγκλήματος που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Δίνουμε έμφαση στα θύματα και στις ευάλωτες στη θυματοποίηση ομάδες και ανθρώπους. Η προστασία των θυμάτων βρίσκεται στην καρδιά της στρατηγικής και επιχειρησιακής μας λειτουργίας.

Επενδύουμε στη διυπηρεσιακή και στη διασυνοριακή συνεργασία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων.

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ειδική διαχείριση και στην υποστήριξη των ανήλικων θυμάτων».

Αμέσως μετά ο υπουργός υπογράμμισε, ότι «η εμπορία ανθρώπων είναι μορφή οργανωμένου εγκλήματος, για αυτό χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν μπορεί από μόνη της η ΕΛΑΣ να αντιμετωπίσει και κυρίως, να προλάβει το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων. Επενδύουμε στη διυπηρεσιακή συνεργασία. Η εμπορία είναι διεθνικό φαινόμενο και χρειάζεται συνεργασία με Αρχές άλλων χωρών. Χρειαζόμαστε και συνεργασία με όλους τους φορείς, όλους τους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: