Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κάτιας Γέρου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κάτιας Γέρου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κάτιας Γέρου και την ίδια στον ομώνυμο ρόλο, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 3 Αυγούστου.
Η παράσταση πρωτοπαίχτηκε τον περασμένο χειμώνα στο θέατρο μικρό Άνεσις και αφιερώνεται από τους συντελεστές στη μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη, ο οποίος υπήρξε βασικός συνεργάτης για τη συνολική αισθητική της.
Σημείωμα της σκηνοθέτιδας:
«Η Μήδεια είναι μία μεγάλη κιβωτός που μας διέσωσε το πλήρες φορτίο του ιστορικού πάθους εκείνων των καιρών δια μέσου των αιώνων» γράφει ο Αλέξης Διαμαντόπουλος. Προδίδονται οι όρκοι για ειρήνη, το μίσος κυριαρχεί, οι νεαροί Έλληνες της  εποχής πήγαιναν κυριολεκτικά από πόλεμο σε πόλεμο, γενιές χανόντουσαν υπηρετώντας υπερφίαλα σχέδια επέκτασης και πλουτισμού.
Το ψυχολογικό κλίμα της Μήδειας είναι το μίσος. Εξελίσσεται ένας εφιάλτης, προσγειωμένος στο επίπεδο του κρεβατιού, του προδομένου έρωτα, ακριβώς όπως στα όνειρα. «Τώρα κυβερνά το μίσος και η αγάπη αρρώστησε». Αυτή η φράση ακούγεται στην έναρξη του έργου. Τόσο αναγνωρίσιμη σε μας γιατί οι  καιροί  είναι  ταραγμένοι και  στις  μέρες  μας.
Σχεδιάζοντας την παράστασή μας, το να ανιχνεύσουμε τον μηχανισμό που πυροδοτεί την έκρηξη των δυνάμεων του θανάτου, κόντρα σε κάθε λογική, σε κάθε ανάχωμα που στήνει ο πολιτισμός απέναντί τους, είναι για μας ο πρώτος στόχος. Όπως και το να υπογραμμίσουμε τον αφανισμό των παιδιών, της νέας γενιάς ανάμεσα στις συμπληγάδες του εγωισμού και της αλαζονείας των ενηλίκων». 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGuilty Choices: Η παράσταση σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στον πολυχώρο VAULT12.09.2018
*Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συγγραφέας: Ευριπίδης

Μετάφραση: Κάτια Γέρου, Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης, Νίκος Νίκας

Σκηνοθεσία: Κάτια Γέρου

Σκηνικά: Κυριάκος Κατζουράκης, Νίκος Πολίτης
Κοστούμια: Ευαγγελία Κρητικοπούλου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφία: Κίνηση: Βρισηίδα Σολωμού
Παίζουν: Κάτια Γέρου, Νίκος Νίκας, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Λίνα Φούντογλου
Τιμές Εισιτηρίων: Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/festival/festibal-rematias-2022-nyxtes-allileggyis/
Πληροφορίες Χώρου: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: