Μικρά κέρδη στο ΧΑ, σημειωτόν οι διεθνείς αγορές

Μικρά κέρδη στο ΧΑ, σημειωτόν οι διεθνείς αγορές

Σε ανοδική τροχιά κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες του ΧΑ, κερδίζοντας σταδιακά έδαφος, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος χαμηλός – περίπου 8 εκατ. ευρώ σε δύο ώρες συνεδρίασης.

 Εικόνα σταθεροποίησης διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές, όπου επικρατεί έντονη επιφυλακτικότητα μετά τις χθεσινές νέες σημαντικές απώλειες της Wall Street και καθώς διατηρείται η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στο ενεργειακό μέτωπο.

Οριακές μεταβολές – της τάξης του 0,10%- σημειώνουν αυτή την ώρα οι βασικοί ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, συνεχίζονται χωρίς ένταση οι πιέσεις στα ομόλογα της Ευρωζώνης, κατά 4-5 μονάδες βάσης ανεβαίνουν οι αποδόσεις του γερμανικού, γαλλικού και ιταλικού 10ετούς, υποχωρεί κατά 1,5 μβ του ελληνικού (στα 4,72%).

Θετική εξέλιξη η αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου, που υποχωρεί κατά 6,7% στα 164 ευρώ, ενώ η τιμή του brent έχει σταθεροποιηθεί στα 94,5 με 95 δολάρια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι αγορές βρίσκονται σε φάση πρόσκαιρης σταθεροποίησης, αναζητώντας κατεύθυνση και νέες ισορροπίες. Ομως η μεταβλητότητα θα επανέλθει την επόμενη εβδομάδα, με βασικούς καταλύτες τις εξελίξεις στα ενεργειακά και και τις προβλέψεις για επικείμενη ύφεση. 

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ το πρώτο ζητούμενο είναι η επιβεβαίωση της στήριξης στις 820 μονάδες, απ΄όπου μπορεί να ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος ανάκαμψης, με πρώτο στόχο τις 833-837 μονάδες. Είναι σημαντικό λοιπόν να μην κλείσει σήμερα ο ΓΔ χαμηλότερα.

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης κινείται ακριβώς στις 820 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,40%. Μέχρι στιγμής έχει κινηθεί από τις 814,81 μονάδες (-0,23%) μέχρι τις 820,21 (+0,43%).

Κατά 0,50% ενισχύεται ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, στις 1.975,8 μονάδες.Ο δείκτης των mid caps κερδίζει 0,35%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1%, έχοντας κινηθεί από -0,68% μέχρι +1,22%. Στο ταμπλό του κλάδου προηγείται η Τρ. Ελλάδος με +2,6%. Ακολουθούν Εθνική +1,5%, Alpha +1,1%, Eurobank +0,9%, Πειραιώς +0,5%. Στο κόκκινο η  Attica Bank -1,6%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ΤΕΝΕΡΓΑ και ΑΔΜΗΕ +1,4%,  ΔΕΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Σαράντης +1,1%, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και ΕλβαλΧαλκόρ +1%. 

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Motor Oil -1,2%, Ελλάκτωρ -1%, Coca-Cola -0,7%, ΟΛΠ -0,4%.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: