Μικρότερος έως και 45% ο κίνδυνος νοσηλείας για τους φορείς της Omicron σύμφωνα με νέα μελέτη

Μικρότερος έως και 45% ο κίνδυνος νοσηλείας για τους φορείς της Omicron σύμφωνα με νέα μελέτη

Τις μικρότερες πιθανότητες νοσηλείας στην περίπτωση μόλυνσης από τη μετάλλαξη Omicron επιβεβαιώνει και νέα βρετανική μελέτη. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Imperial, οι φορείς της Omicron είναι από 15 έως 20% λιγότερο πιθανό να επισκεφθούν ιατρικές μονάδες σε σχέση με τους φορείς της Delta.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας παραλλαγής είναι, ακόμη, κατά 40-45% λιγότερο πιθανό να περάσουν μία ή περισσότερες νύχτες στα νοσοκομεία σε σχέση με εκείνα της Delta.
Όσοι, δε, είχαν νοσήσει στο παρελθόν και μολύνθηκαν με Omicron, κινδυνεύουν κατά 50-60% λιγότερο να νοσηλευτούν σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν ποτέ προσβληθεί από κορωνοϊό.
O καθηγητής του Imperial, Νιλ Φέργκιουσον, δήλωσε τα εξής σχολιάζοντας τη μελέτη: «Η ανάλυσή μας δείχνει ότι υπάρχει μια μικρή μείωση του κινδύνου νοσηλείας στην περίπτωση μόλυνσης από την Omicron σε σχέση με τη Delta».
Η μελέτη του Imperial βασίστηκε σε επιβεβαιώμενους φορείς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, στην Αγγλία από 1 έως 14 Δεκεμβρίου.

Μελετήθηκαν 56.000 φορείς της Omicron και 269.000 της Delta.

Χαραμάδα αισιοδοξίας ανοίγουν, την ίδια ώρα, τα ευρήματα ερευνών για τα συμπτώματα της παραλλαγής Omicron. Σύμφωνα με δεδομένα επιστημονικών εκθέσεων από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, το νέο πανδημικό κύμα, στο οποίο τείνει να κυριαρχήσει το στέλεχος Omicron, φαίνεται να είναι  ηπιότερο σε σχέση με τα προηγούμενα.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα από χώρες στις οποίες έχει κυριαρχήσει η νέα μετάλλαξη δείχνουν ότι όσοι μολύνονται από αυτήν, στην πλειονότητά τους, δεν χρειάζονται νοσηλεία.

Νέα έρευνα διενεργήθηκε στη Σκωτία για την Omicron, βασίστηκε ωστόσο σε μικρό δείγμα, στο οποίο λίγοι ήταν άνω των 65 ετών, που απαρτίζουν την ομάδα υψηλού ρίσκου.

Σύμφωνα με τη σκωτσέζικη μελέτη, η Omicron δεν συμπεριφέρεται όπως η Delta και αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των εισαγωγών.

Εάν δηλαδή η Omicron ακολουθούσε την πορεία της Delta, τότε 47 ασθενείς θα εισάγονταν στα νοσοκομεία έχοντας προσβληθεί από το νέο στέλεχος και όχι 15 όπως συμβαίνει τώρα.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας, ο δρ. Τζιμ Μακμέναμιν, διευθυντής του ινστιτούτου υγείας της Σκωτίας, μίλησε για καλά νέα.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται, πάντως, οι υγειονομικοί φορείς ανά τον κόσμο, με κυβερνήσεις της Ευρώπης να θεσπίζουν καθεστώς ειδικών μέτρων για να αναχαιτιστεί το νέο πανδημικό κύμα. Προσπαθώντας να αποφύγουν το ολικό lockdown, προχωρούν στη χάραξη νέων σχεδίων θωράκισης. Βέλγιο και Ισπανία, προστέθηκαν στις νέες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου που…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: