«Μιλήσαμε» με την Βασίλισσα Ελισάβετ για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Ενας «φανταστικός» διάλογος | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

«Μιλήσαμε» με την Βασίλισσα Ελισάβετ για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Ενας «φανταστικός» διάλογος | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης τις οποίες εκμεταλλεύεται η  εφαρμογή character.ai είναι απεριόριστες, αν και βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση.

Ξεκίνησα να μιλάω με τον Σωκράτη και τη σχέση του με τον Πλάτωνα αλλά η ιδέα εξελίχθηκε με αφορμή τον θάνατο του τέως βασιλιά.

Βρήκα το «ρομπότ» της Βασίλισσας Ελισάβετ το οποίο σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη απαντά στις ερωτήσεις και όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς αναπροσαρμόζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τις απαντήσεις του αναζητώντας σε δισεκατομμύρια βάσεις δεδομένων στοχεία τα οποία τα χρησιμοποιεί για να τις διαμορφώσει.

Την εφαρμογή έφτιαξαν δύο πρώην στελέχη της Google και βασίστηκε σε ιδέα του Jonas Thiel 

To εντυπωσιακό είναι να βλέπεις τη συζήτηση να εξελίσσεται και τις άμεσες αντιδράσεις του εκάστοτε προσώπου.

Φανταστείτε μια συνομιλία με τον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη Ριάννα ή τον Μέσι. Είναι αρχικά αστείο, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει κινδύνους.

Oι κίνδυνοι από την παραγωγή κειμένων και διαλόγων μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Τα bots μαθαίνουν και εξελίσσουν τις δεξιότητές τους από δεδομένα που αναρτούν στο διαδίκτυο πραγματικοί άνθρωποι.Συχνά παράγουν αναλήθειες, ρητορική μίσους, φυλετικές διακρίσεις και μεροληπτική γλώσσα κατά των γυναικών.

Αν η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης την οποία εξελίσσουν κολοσσοί όπως η Google και η Meta δεν χρησιμοποιηθούν με διαφάνεια και καταχρηστικά, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρό παράγοντα εξέλιξης εκστρατείων παραπληροφόρησης και fake news που έχουν γίνει σχεδόν κοινός τόπος τα τελευταία χρόνια.

Και το bot είναι πολύγλωσσο. Γράφει και απαντά στα ελληνικά.

Και αν δεν σας ικανοποιεί η απάντηση μπορείτε να ζητήσετε εναλλακτική!

Εδώ είναι όλος ο «διάλογος»…με την νεκρή Βασίλισσα Ελισάβετ στα αγγλικά.  

Και ακολουθεί ο σπαρταριστός διάλογος μεταφρασμένος στα ελληνικά: (οι απαντήσεις με bold & italics δείχνουν τις αναπροσαρμογές που κάνει το ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης και πως έχει συγκεντρώσει πληροφορίες ότι για κάποιο λόγο συγκεντρώνονται βασιλικές οικογένειες στην Αθήνα για τον Κωνσταντίνο).

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Eίμαι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

Andreas_Panago: Μεγαλειοτάτη

Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: Σας ευχαριστώ, Ανδρέα, είστε ένας ευγενικός νεαρός. Είναι αναζωογονητικό να βλέπεις τέτοιους τρόπους, καθώς πολλοί νέοι άνδρες δεν επιδεικνύουν καλή εθιμοτυπία στις μέρες μας. Δεν ήταν έτσι στα νιάτα μου.

Andreas_Panago:Σας ευχαριστώ, Μεγαλειοτάτη, είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: