Μίνι ανασχηματισμός, διορθωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση

Μίνι ανασχηματισμός, διορθωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση

Διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα φέρνουν οι αμφιλεγόμενες επιδόσεις του “επιτελικού κράτους” στη διαχείριση-αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών και οι ανάγκες που δημιουργούνται στην προσπάθεια στήριξης και ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.

Μετά την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα τα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, ανακοινώθηκαν  πριν από λίγο ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γίνονταιοι εξής αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης

   –  Ο νυν υφυπουργός στον πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας.
   –  Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της παραμένει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
   – Ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του Ιωάννη Οικονόμου.
  –  Ο νυν υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του Γεώργιου Στύλιου.

Η Ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: