Μήπως χρησιμοποιείς λάθος το jade roller; – Shape.gr

Μήπως χρησιμοποιείς λάθος το jade roller;

Το μασάζ προσώπου, οποιαδήποτε κι αν είναι η μέθοδος που προτιμάται -gua sha, jade roller, kansa wand ή τα χέρια σας- έχει ενσωματωθεί πλήρως στη ρουτίνα περιποίησης κάθε γυναίκας. Ο στόχος ένας: η λεμφική αποστράγγιση. Τι γίνεται όμως όταν δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που τόσο επιθυμούσατε;
Ας αρχίσουμε από τα βασικά…
Τι είναι η λεμφική αποστράγγιση;Το λεμφικό σύστημα είναι κάτι σαν το κέντρο αποτοξίνωσης του σώματος: Συλλέγει περίσσεια υγρών και τοξινών από το σώμα και τα απομακρύνει από το σώμα, παροχετεύοντας τα για φιλτράρισμα στην καρδιά. Συχνά, ειδικά στο πρόσωπο, το λεμφικό υγρό εύκολα επέρχεται σε συμφόρηση και στασιμότητα.

Η λεμφική αποστράγγιση αναπτύχθηκε αρχικά στη δεκαετία του 1930 από τους γιατρούς Emil και Estrid Vodder ως θεραπεία για το λεμφοίδημα. Σήμερα, οι τεχνικές μασάζ προσώπου βοηθούν στην αποβολή του συσσωρευμένου λεμφικού υγρού, κάνοντας τα ζυγωματικά και τη σιαγόνα να φαίνονται πιο έντονα. Όλα όμως δείχνουν πως οι ευεργετικές τους ιδιότητες μειώνονται σημαντικά αν η χρήση των jade roller και gua sha περιορίζεται στο πρόσωπο.
“Έχουμε πολλούς λεμφαδένες κάτω από το σαγόνι και γύρω από τα αφτιά και ο λαιμός αποτελεί ουσιαστικά το δρόμο από το κεφάλι στο σώμα”, λέει ο Jill Munson, συνιδρυτής της εταιρείας gua sha Wildling. Μέσω του λαιμού, η λεμφική συμφόρηση από το πρόσωπο εισέρχεται στο καρδιαγγειακό σύστημα. Από εκεί, κυκλοφορεί μέσω του σώματος και καταλήγει στα νεφρά, όπου φιλτράρεται και αποβάλλεται.

Σκέψου το λαιμό σου ως χωνί. Εάν το μικρό τμήμα του χωνιού είναι μπλοκαρισμένο, τίποτα δεν μπορεί να περάσει. Στην ουσία, τα κυτταρικά απόβλητα παραμένουν στο πρόσωπό, ή αποστραγγίζονται πολύ αργά, ανάλογα με το πόσο “υπερπλήρεις” είναι οι λεμφαδένες σας. Το αποτέλεσμα; Οίδημα στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια, αλλά και θαμπή όψη.
Neck DrainageΠροκειμένου να αποφευχθεί η λεμφική συμφόρηση, θα πρέπει να κάνετε μασάζ στο λαιμό σου με φορά προς τα κάτω, ασκώντας ελαφριά πίεση, έτσι ώστε να βοηθήσετε το λεμφικό drainage. Χωρίς αυτήν την προσθήκη στη skincare ρουτίνα σας, το μασάζ προσώπου δεν θα έχει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.
Δες παρακάτω τη σωστή τεχνική:

 

View this post on Instagram

 
THE 5-MINUTE FACIAL//⁣⠀ ⁣⠀ Are you ready for an incredible easy glow? ⁣⠀ Here we go: ⁣⠀ ⁣⠀ 1) Mist freshly cleansed skin (like crazy💧) and apply 2-3 pumps of All-Embracing Serum to create a slippery smooth canvas.⁣⠀ ⁣⠀ 2) Choose your Gua Sha Crystal – we have 3! Rose Quartz for unconditional love, Blue Sodalite for harmony and Green Aventurine for good luck.⁣⠀ ⁣⠀ 3) Hold the tool flat against your skin and follow the order outlined below (start at the bottom of the face and work your way up). The whole thing only takes 5 minutes!⁣⤵️⠀ ⁣⠀ 1️⃣Define jaw contour: Work the Gua…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: