“Μισοάδειο το ποτήρι” στο χρηματιστήριο

"Μισοάδειο το ποτήρι" στο χρηματιστήριο

“Μισοάδειο” συνεχίζει να “βλέπει το ποτήρι” η χρηματιστηριακή αγορά, που παραμένει σε τροχιά διολίσθησης προσπερνώντας αδιάφορα τα θετικά στοιχεία για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο φετινό τρίμηνο.

Εντονη μεταβλητότητα, διακυμάνσεις, εναλλαγές προσήμων και συναλλακτική άπνοια στη σημερινή συνεδρίαση, εξαιρετικά ισχνός ο τζίρος (περίπου 21 εκατ. ευρώ μια ώρα πριν από το κλείσιμο). Νέες απώλειες καταγράφουν οι βσικοί δείκτες, ελάχιστες μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης διατηρούν θετικό πρόσημο.

Διιστάμενες οι απόψεις αναλυτών και χρηματιστηριακών παραγόντων για  τις βραχυχρόνιες προοπτικές και την περαιτέρω πορεία του ΧΑ. Οι “αισιόδοξοι” αναμένουν μιά γρήγορη αντίδραση-αντιστροφή, επισημαίνοντας ότι βασικοί τεχνικοί δείκτες βρίσκονται πλέον σε υπερπουλημένα επίπεδα. Η άλλη πλευρά βλέπει να συνεχίζεται η διορθωτική κίνηση.

Αρνητική η επίδραση από τις διεθνείς αγορές. Μεταξύ σταθεροποίησης και διόρθωσης προσπαθούν να ισορροπήσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή μηνυμάτων από την ΕΚΤ για τα επιτόκια και τη συνέχιση του προγράμματος διοχέτευσης ρευστότητας στο σύστημα.

Μετοχές και δείκτες

Με έντονες διακυμάνσεις κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του ΧΑ μέχρι τις 12:00 και στη συνέχεια πήραν σαφή καθοδική κατεύθυνση. Τώρα βρίσκονται  σε χαμηλά ημέρας.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι +0,22% στις 917,62 μονάδες. Τώρα βρίσκεται στις 913,2 υποχωρώντας κατά 0,30%. Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 0,40%  στις 2.195,6 μονάδες Ο τραπεζικός δείκτης  πήγε μέχρι +0,38% και τώρα υποχωρεί κατά 0,45%. “Διασώζεται” μόνον η Πειραιώς, παραμένοντας αμετάβλητη. Συνεχίζεται η καταβύθιση της Attica Bank (-4,7%). Τρ. Ελλάδος -1,7%, Εurobank -1,2%, Εθνική και Alpha -0,3% . Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips μόνον 5 μετοχές  σημειώνουν (μικρά) κέρδη, της τάξεως του 0,4%-05%: ΟΛΠ, Βιοχάλκο ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος.

. Με τις μεγαλύτερες απώλειες ΟΠΑΠ -1,2%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Σαράντης -0,8, ΔΕΗ, Lamda και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -0,5%..

 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: