Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Κυβέρνηση τετραετίας, με στήριξη στη μεσαία τάξη

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Κυβέρνηση τετραετίας, με στήριξη στη μεσαία τάξη

Είθισται η εξαγγελία θετικών μέτρων και παροχών από την εκάστοτε κυβέρνηση, επί του πεδίου της ΔΕΘ, να ερμηνεύεται από ειδικούς και μη, ως «προάγγελος» πρόωρων εκλογών. Ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, διέψευσε τα «σενάρια» περί εκλογών το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την συνταγματική της θητεία. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αν η Νέα Δημοκρατία δεν λάβει αυτοδυναμία, θα προχωρήσει άμεσα στη διεξαγωγή δεύτερων εκλογών, αποκλείοντας έτσι κάθε ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας της Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η χώρα δεν πρόκειται να  τεθεί ξανά υπό καθεστώς καραντίνας, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε, θα αναχαιτίσει το «κύμα» ανατιμήσεων και ακρίβειας στο ρεύμα και στα βασικά αγαθά. Αναφερόμενος στο πλέγμα φοροελαφρύνσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τόνισε ότι μεταξύ άλλων έχουν ως στόχο τη ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, πιάνοντας όλους τους στόχους και τις εκτιμήσεις, όπως αυτή του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης 5,9%, που ανακοίνωσε χθες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, με αφορμή το «επεισόδιο» Αποστολάκη, εξέφρασε την πρόθεσή του να θέσει τέλος στις προσπάθειες συναίνεσης, με το μήνυμα να έχει αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπρόσθετα δεν απέκλεισε την επέκταση της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία.

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία

 «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την συνταγματική της θητεία. Επειδή προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές», είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως «ο προγραμματισμός για τη χώρα γίνεται για ορίζοντα δεκαετίας. Αν δεν λάβουμε αυτοδυναμία, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές». Όπως είπε δε χαρακτηριστικά, απαντώντας στην προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο εκλογών, «οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

 Η χώρα δεν θα ξανακλείσει, δεν θα περιοριστεί η οικονομική δραστηριότητα

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, που αφορούσε στην αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας για τους επόμενους μήνες και κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει τα μέτρα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και ότι θα έχουμε τις μάσκες μαζί μας για καιρό ακόμα.
      
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει σε πολλά τεστ και για τη στρατηγική των εμβολιασμών είπε ότι χωρίς να αποκλείει τίποτα δεν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: