Μητσοτάκης: Η δυνατότητα να έχουμε ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης, «προίκα» για τη χώρα

Μητσοτάκης: Η δυνατότητα να έχουμε ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης, «προίκα» για τη χώρα

Σε εκδήλωση με αφορμή τη δημιουργία της νέας ερευνητικής μονάδας «Αρχιμήδης», με αντικείμενα την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη των Δεδομένων και τους Αλγορίθμους, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021»στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετείχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η δυνατότητα να έχουμε ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα συγκεντρώνει τα καλύτερα μυαλά ελληνικά- και όχι μόνο στην Ελλάδα- με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με μια δομή που πιστεύω ότι προσομοιάζει με τα καλύτερα τέτοια κέντρα του εξωτερικού, είναι μια σημαντική «προίκα» για τη χώρα. Είναι ένα όραμα των κορυφαίων μυαλών της τεχνητής νοημοσύνης το οποίο γίνεται πράξη με τη βοήθεια της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός.

«Με την πρωτοβουλία αυτή θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε στην Ελλάδα λαμπρά μυαλά, Έλληνες -αλλά όχι μόνο- που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο το οποίο τόσο καθορίζει ήδη τη ζωή, την οικονομική αλλά και την κοινωνική δραστηριότητα όλων μας. Η Ελλάδα είναι ένας τόπος με τον οποίο συνδέονται πάρα πολλοί επιστήμονες που ασχολούνται με τον τομέα αυτό. Η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα είναι μοναδική. Και η Ελλάδα προσφέρει και κάτι ακόμα που νομίζω ότι θα έχει και πολύ μεγάλο επιστημονικό αλλά και φιλοσοφικό ενδιαφέρον: τον διάλογο μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και της παρακαταθήκης της αρχαίας Ελλάδος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επιλογή της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” να εντάξουμε το συγκεκριμένο ερευνητικό ινστιτούτο στο πρόγραμμα που συντονίσαμε. Γιατί η λογική μας ήταν ότι δεν μπορεί μόνο να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια, μία χρονιά τιμής και μνήμης, αλλά αυτή να αποτελέσει και ένα παράθυρο να αντικρίσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος», δήλωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

«Καταβάλαμε κάθε δυνατή, μα κάθε δυνατή προσπάθεια, να υλοποιηθεί. Διαθέσαμε τους αναγκαίους ανθρώπινους πόρους, αναζητήσαμε βοήθεια από ειδικούς προκειμένου να δομηθεί μία πλήρης πρόταση με το κατάλληλο επιχειρηματικό σχέδιο και τις προβλεπόμενες μελέτες βιωσιμότητας και σκοπιμότητας. Τις στείλαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να αναζητήσουμε τρόπους χρηματοδότησης. Από εκεί κατέληξε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, στο RRF», προσέθεσε η κα Αγγελοπούλου.

«Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε με το κέντρο, ουσιαστικά, είναι αυτή η διασύνδεση ακριβώς μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: