Μητσοτάκης: Με ενδιαφέρει να λειτουργήσει το click away – Θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή

Μητσοτάκης: Με ενδιαφέρει να λειτουργήσει το click away - Θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή

Στην πορεία της πανδημίας, τα βήματα της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που παραχωρεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
«Το κράτος θα βρίσκεται κοντά στους πολίτες που πλήττονται» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί».
Αναφερόμενος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού τόνισε ότι χωρίς αμφιβολία θα υπάρξουν χώρες αλλά και επιχειρήσεις που θα απαιτήσουν για την παροχή υπηρεσιών την προσκόμιση του εν λόγω πιστοποιητικού.
Όσο για το άνοιγμα της αγοράς, ο πρωθυπουργός τόνισε πως με «ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που ήμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα».
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε: «Με δική μου απόφαση έκλεισα τις δύο πρώτες εβδομάδες την οικονομική δραστηριότητα, προκειμένου να προλάβω ραγδαία αύξηση κρουσμάτων».
Αναλυτικότερα:
Για τη διαχείριση της πανδημίας
Δεν αψηφήσαμε τους κινδύνους, ενισχύσαμε το ΕΣΥ. Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, ουδέποτε η επιτροπή των ειδικών είχε εισηγηθεί έκτακτα μέτρα πριν από την 26η Οκτωβρίου. Η καμπύλη της απότομης εκθετικής αύξησης ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου, ήμασταν απόλυτα συνεπείς σε αυτά που γνωρίζαμε. Προτάσεις γίνονται στο δημόσιο διάλογο, αλλά όχι δεν υπήρξε εισήγηση. Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Η εικόνα της χώρας απέχει από εκείνη της Ευρώπης, που είναι στο «κόκκινο».  Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην συγκρίνει το Μάτι με μία παγκόσμια πανδημία. Η σύγκριση είναι παντελώς άστοχη. Θα συζητήσουμε στη Βουλή την Παρασκευή. Στερείται σοβαρότητας η πρόταση Τσίπρα να πάρουμε τις πατέντες. Είναι παντελώς ανυπόστατη και ανεφάρμοστη. Δεν είναι αντιπολίτευση  στον κορονοϊό και -ιδιαίτερα στο δεύτερο κύμα- είναι απογοήτευση.
Για πιστοποιητικό εμβολιασμού
Έστειλα σήμερα στην πρόεδρο της Επιτροπής επιστολή για συζήτηση το πιστοποιητικού εμβολιασμού. Μην έχετε αμφιβολία ότι χώρες και επιχειρήσεις προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες μπορεί να ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ κορονοϊού.
Για τον τουρισμό
Είμαι πολύ αισιόδοξος παρά τη γκρίζα ατμόσφαιρα που υπάρχει για το φετινό καλοκαίρι. Γνωρίζουμε ότι ο ιός είναι εποχικός, αν προστεθεί η διαδικασία εμβολιασμού ή…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: