Μητσοτάκης: Οι μαζικοί εμβολιασμοί, το άνοιγμα της αγοράς και τα σενάρια των εκλογών

Μητσοτάκης: Οι μαζικοί εμβολιασμοί, το άνοιγμα της αγοράς και τα σενάρια των εκλογών

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα με τον κορονοϊό να βρίσκεται στο επίκεντρο. Οι εμβολιασμοί, το άνοιγμα της αγοράς, τα ελληνοτουρκικά και τα σενάρια των εκλογών, ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα για τα οποία ο πρωθυπουργός απάντησε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1
«Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή η πανδημία υποχωρεί στη χώρα μας», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχεια σχετικά με το lockdown στη Θεσσαλονίκη και τη συζήτηση που έγινε με αφορμή την εορτή του Αγίου Δημητρίου, είπε: «Ουδέποτε η επιτροπή μας εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης προ των εορτών της 26ης και 28ης Οκτωβρίου. Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη στήριξη του ΕΣΥ στη Βόρειο Ελλάδα».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως: «στερείται οποιαδήποτε σοβαρότητα η πρόταση Τσίπρα να πάρουμε τις πατέντες και να παρασκευάζουμε στην Ελλάδα τα εμβόλια. Αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά απογοήτευση».
Μάλιστα αναρωτήθηκε «γιατί να συζητήσουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και όχι ενώπιον των πολιτών στη Βουλή, διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών».

Οι 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί μέχρι τέλη Μαρτίου
«Έχουμε προαγοράσει το διπλάσιο των δόσεων εμβολίων, από αυτό που χρειαζόμαστε, αυτό μπορώ να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1.
«Θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Από τον Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα».
Όσο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού τόνισε: «Μην έχουμε αυταπάτες πως κάποιες χώρες ή εταιρείες θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη σημερινή του πρωτοβουλία περί πιστοποιητικού εμβολιασμού, που θα συζητηθεί σε επίπεδο ΕΕ».

Αισιοδοξία για covid free καλοκαίρι
«Είμαι αισιόδοξος για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι σημείωσε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση αν το φετινό καλοκαίρι θα είναι covid-free.
«Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία για την αγορά εμβολίων. Δεν μπορεί…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: