Μητσοτάκης: Ούτε βήμα πίσω στην προστασία των συνόρων | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ούτε βήμα πίσω στην προστασία των συνόρων και στην ασφάλεια των ακριτών μας

«Στην προστασία των συνόρων και στην ασφάλεια των ακριτών μας δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω», δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στην Κομοτηνή, όπου παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Διαβάστε επίσης: Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, ο οποίος πρόκειται να επεκταθεί και να καλύψει το σύνολο των συνόρων μας, ενώ δεν παρέλειψε να διατυπώσει αιχμές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μη χρηματοδότηση του έργου, αφού όπως επανειλημμένα έχει τονίσει τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.

Χειροκροτούμενος από το ακροατήριο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο φράχτης, ο οποίος ήδη κατασκευάστηκε ένα κομμάτι του, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί. Με εθνικούς πόρους, αν αυτό είναι απαραίτητο.

»Δυστυχώς η Ευρώπη – άλλος ένας μικρός ευρωπαϊκός παραλογισμός – δεν τον χρηματοδοτεί. Δεν πειράζει, θα τον φτιάξουμε μόνοι μας. Έχει η οικονομία μας τη δυνατότητα να μας επιτρέπει να επενδύουμε στην ασφάλεια και στην άμυνα της χώρας».

«Οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη ΝΔ»

Την πεποίθηση ότι στις βουλευτικές εκλογές οι πολίτες θα εμπιστευθούν ξανά τη Νέα Δημοκρατία, ως μια «μεγάλη δύναμη προοδευτικής ανατροπής», και θα αφήσουν πίσω αυτούς «που μηδενίζουν και σκανδαλολογούν», εξέφρασε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια.

«Το έργο το οποίο παρουσιάσαμε, αυτά τα οποία έχουμε κάνει, αυτά τα οποία κάνουμε, αυτά τα οποία θα κάνουμε, είναι η καλύτερη απόδειξη του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνησή μας την πολιτική», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Και προσέθεσε: «Είμαστε εδώ για να λύνουμε τα δικά σας προβλήματα, πρώτα και πάνω από όλα. Και σε εσάς λογοδοτούμε. Και όταν θα έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, στο τέλος της τετραετίας, θα μπορούμε να σας κοιτάξουμε στα μάτια και να σας πούμε με ειλικρίνεια ότι, αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε, ήμασταν συνεπείς και τα πράξαμε».

«Δεν μας αρέσουν τα μεγάλο λόγια, μιλάει το έργο μας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, ωστόσο, πως «έχουμε πολλά περισσότερα ακόμα να κάνουμε στο μέλλον», ενώ τόνισε πως «για να μπορέσουμε να γεφυρώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν εδώ…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: